Начало Общество DSEi 2013 – може би най-успешното изложение за Oптикоелектрон

DSEi 2013 – може би най-успешното изложение за Oптикоелектрон

СПОДЕЛИ

От 10 до 13-ти септември в Лондон се проведе годишното изложение на фирмите в отбранителната индустрия – DSEi 2013. Панагюрският оптичен прозводител Оптикоелектрон участва със собствен щанд в непосредствена близост до американската и британската палата.

„Може би това ще е най-успешното ни представяне от търговска гледна точка  в сравнение с досегашните изложения, на които сме присъствали. Представихме на света собствено произведени обективи в технологията SWIR* и те предизвикаха голям интерес” – споделят от компанията

През последните две години дружеството поетапно е насочило сили и средства в успешното разработване и усвояване на оптичното производство в сферата на SWIR технологиите и в момента е първата и единствена компания в Източна Европа постигнала това. Тази технология е смятана за бъдещето в наблюдателната и охранителна дейност и има основни предимства с които се отличава, а имено: висока чувствителност и резолюция, което е отлична предпоставка за разпознаване на това „кой-е-враг-и-кой-приятел” (пример: разпознаване на наблюдавания обект само по вида на камуфлажното му облекло); способност за виждане през обикновенно стъкло, разпознаване и виждане в светлините и сиянията на нощното небе, режим за преминаване от „дневно-към-нощно”; разпознаване на невидими за човешкото око лазери, предимно в инфрачервения сектор; липсата на изискуемо специално охлаждане, по-малки размери и по–ниско необходимо захранване.

Очаква се SWIR технологията да намери широко приложение във военната дейност, в медицината, в охранителната и наблюдателна дейност, както и в защитата на обществото от природни бедствия, например: в борбата с пожари и гасенето им.

Оптикоелектрон  произведе и представи два вида SWIR обектива – SWIRECON 50 и SWIRECON 25.

На снимката:

SWIRECON 50 – един от двата произведени SWIR обектива в Оптикоелектрон и представени на изложението DSEi в Лондон.

_______________________________

*от англ. – късовълнов инфрачервен, следоватлено SWIR обектив – късовълнов инфрачервен обектив

1 КОМЕНТАР

  1. може ли някой да ми отговори следното:
    Както само се хвалят тия, като междувременно намаляват работното време на работниците и ги пускат в неплатена отпуска защото няма работа?
    Затова ли изложението е успешно? А то самото не е приключило.. как така го прецениха?
    Или и тази работа ще излезне като предишната – рекордни продажби и затова намаляваме заплатите на работниците с 15%????




    0



    0