Начало Общество Дубълът на Оборище с кампания в подкрепа на семейството на починалия вратар...

Дубълът на Оборище с кампания в подкрепа на семейството на починалия вратар на Спартак Щърково

СПОДЕЛИ

След внезапната смърт на 29-годишният Тодор Милушев – вратар на Спартак Щърково, часове след края на мача на отбора му с тима на Оборище II в Панагюрище, панагюрци подеха кампания в подкрепа на семейството на Милушев. Той оставя жена и малко дете. Футболистите на Дубъла се организират да съберат и дарят парична сума.

В събота Тодор Милушев изигра последния си мач със своя отбор в Панагюрище. В края на срещата, след едно поредно спасяване, той рухва на терена. Дежурният екип веднага му оказва първа помощ, а след това дал мнение играчът да бъде заменен принудително. След последния съдийски сигнал Милушев бил откаран за преглед в Спешното. Проблем не бил открит и той си тръгнал за Пазарджик с други момчета от отбора на Спартак. „По време на пътуването започна да се оплаква, че му става топло и се изпотява. Даже ни накара да отворим прозореца“, сподели треньорът му Димитър Танков. В Пазарджик Тодор бил оставен до дома си в квартал „Устрем“. Починал е през нощта.

„Благодарим на отбора на Оборище 2- Панагюрище за страхотната организация на мача.За първи път виждаме в аматьорския футбол на футболен мач да присъстват двама лекари на среща с три медецински чанти и невероятно медецинско обслужване от тяхна страна.Благодарим на тези лекари!“ – коментира още Димитър Танков.