Начало Здраве Дух и тяло: Пет тайни за отслабване с йога

Дух и тяло: Пет тайни за отслабване с йога

СПОДЕЛИ

Рубриката води Мария ПЕТРИШКА
Здравейте приятели ! Отново е време за нашата йога рубрика „Дух и тяло“. Днес ще ви обърна внимание на тялото и отслабването му с йога практика . Аз винаги съм казвала, че много трудно човек би отслабнал практикувайки йога асани . Но воденето на балансиран и осъзнат начин на живот и хранене , това вече е друго . Разбира се, че при една добра физическа активност , балансиран прием на храна и осъзнат начин на живот, ще доведе до загуба на тегло. Обикновено това не се случва с магическа пръчка а изисква ежедневни, умерени усилия всеки ден . Давайте най – доброто от себе си за вас и вашето тяло ще ви се отблагодари. Не правете това, което правят другите, правете това което вашето тяло ви подсказва .Вслушайте се в него и му дайте всичко това, от което има нужда .
         И въпросът тогава е: защо да отслабнем точно с йога ? Ами защото йога ни учи на балансиран и здравословен начин на живот , което ще доведе до качествено и трайно изменение на нашия живот .

  Как да отслабнем с йога?

С появата на заведенията за бързо хранене и забързания начин на живот се появи един тих убиец, който от време на време излиза на страниците на ежедневната преса. Благодарение на стреса ,забързаното ежедневие и неосъзнатия прием на храна  сега целият свят говори за  затлъстяването.Храната на една ръка разстояние е другият бич на нашето общество. Изкушенията дебнат отвсякъде . Ние сме по-осведомени за това как точно затлъстяваме и има хиляди предложения как точно да изгубим излишното си тегло .Най-важният общовалиден въпрос, който идва при нас, докато предоставяме доводите си е изборът на правилния път… или да имаме перфектно тяло като от постер през лятото.

Съществуват много начини да отслабнете: човек може да премине през обучение за загуба на тегло, кардио тренировки, всестранни кръгови тренировки, но основните компоненти са всеотдайност, подход, ангажираност, дисциплиниран начин на живот. Днес разглеждаме 5-те най-добри тайни, които йога може да предложи за загуба на тегло. Тези съвети, когато се прилагат на практика в обичайния начин на живот, могат да ви помогнат да тонизирате мускулите си и да намалите теглото си.

Йога може да се счита за пълен пакет за загуба на тегло, тъй като тя не е само йога позите, а включва и хранителните навици, обръщайки внимание на добрия начин на живот за бъдещето.

  1. Светът не е достатъчен:

Има цял един нов свят, който чака извън йога студиото. Имайте отношение към йога практиката си като насърчителна мярка или награда. Истинският тест се състои във всекидневните дейности и това, което ядете. Тази нагласа на ума е задължителна. Спазвайте вашите хранителни навици и се опитайте да намалите приема на въглехидрати след залез слънце. Лекотата в стомаха може да ви помогне да се събудите свежи и тъй като не се включват въглехидрати в последното ви хранене, в действителност е бил спрян процеса на превръщане на въглехидратите в мазнини, когато тялото е в покой или по време на сън.

  1. Не губете надежда, губете тегло:

Не забравяйте, че слоевете мазнини около корема са били добавени през годините. Ние сме склонни да губим надежда и да се откъснем лесно от модела. Най-важното тук е да се вярва в практиката и тя да се продължава. Йога помага за намаляване на теглото в продължение на известен период от време, а не веднага. Нашите умове са настроени за бързи резултати в наши дни, но ние сме склонни да забравяме, че няма друга алтернатива на обилното изпотяване. Партнирайте си с приятел, който може да ви насърчава да полагате усилия добросъвестно и обратното. Това ще засили действието на йога тренировки и ще бъде по-забавно.

  1. Представете си тялото си като вашата банкова сметка:

Количеството на калориите, които приемате в един ден спрямо количеството на калориите, които изгаряте в един ден ви дава баланса за деня. Опитайте се да запълните тази празнота, като намалявате приема и увеличавате количеството на калории, които изгаряте. Имате нужда от минималното количество калории на ден, за да поддържате живота си, като не е препоръчително да отидете на стриктна диета. Повечето диети са краткотрайно увлечение и човек има тенденция да наддава тегло след като те приключат. Следователно изгарянето на балансирано количество калории е подходящия начин. Като се храним навреме ще намалим псевдо глада на тялото. Също така закуската трябва да бъде като на цар, обядът – като на царица и вечерята – като на просяк. Склонни сме да преобръщаме поговорката, което води до увеличаване на количеството на калории, които остават неизползвани за деня.

  1. Изненадай тялото си:

Правейки различни йога пози. Например, ако сте правили поза триконасана за корема, опитайте се да правите поза дете. Работата или атакуването на мускулите от различни ъгли ще гарантира загуба на сантиметри. Загубата на сантиметри не може да бъде заместител на загубата на тегло, но ще ви помогне да получите перфектна картина на образа, който се стремите да получите. Научавайте нови йога пози за работа на една и съща мускулна група. Йога разполага с множество предложения за пози, която може да ви помогне да разнообразите практиката се.

  1. Пребори скуката:

Много пъти ние сме склонни да се отегчаваме с нашите йога практики. Мислим си, че няма ефект или имаме нужда от почивка. Започнете вашите упражнения с повече интензивност и правете своя практика за по-дълъг период от време. Това ще помогне да се прекъсне модела или привикването на ума. Оползотворете почивните дни чрез добавяне на кардио тренировка преди йога сесията. След като тялото е привикнало към практиките на йога, намаляването на теглото може да удари на камък. Тези допълнителни дълги сесии могат да помогнат да се разчупи модела.

   Тези тайни са добре известни факти, но ние сме склонни да настроим ума си, както ни харесва и да ги пренебрегваме, мислейки си, че знаем какво е най-доброто за нашите тела. Слушането на тялото играе важна роля, като не трябва да се прекалява с прекомерни натоварвания или строги диети: уравновесено съзнание, тяло и подход ще ви отведат до отлични резултати.

Намасте !

Мария