Начало Препоръчани Два състава на ХК „Панагюрище“ участваха в празника на хандбала в село...

Два състава на ХК „Панагюрище“ участваха в празника на хандбала в село Труд

СПОДЕЛИ

Повече от 150 деца участваха в празника на хандбала в село Труд. Турнирът за 10-годишните бъдещи майстори на красивата игра бе първи по рода си в новата спортна зала. В надпреварата участваха 10 отбора, представители на центовете на хандбала в зонален съюз „Тракия“.

Хандбалните клубове Хасково (треньор Ирина Миладинова), Панагюрище (Любка Карагьозова), Свиленград (Костадин Техов) и Труд (Николай Нейчев и Христо Кутев) представиха по два състава, а Академик-ТУ (Николай Колев) и АСТИ`91 (Самет Муртазали) – по един.

Празника уважи и един от най-добрите треньори на България Симеон Пишманов. Той бе поканен от неговия възпитаник Александър Богданов, сега президент и главен треньор на Труд.

Срещите се играха на две игрища в залата по регламента на БФХ за минихандбала и бяха в две полувремена от по 10 минути. Отборите бяха съставени от по петима играчи – вратар и четирима полеви хандбалисти. В отделните части играха различни състезатели. Тя трябваше да прилагат лична защита по целия терен.

Всеки отбор получи топка, а участниците – медали, осигурени от ЗХС „Тракия“.

От своя страна домакините, зад които и сега застана Община „Марица“ и нейният кмет Димитър Иванов, осигуриха закуска за всички състезатели,

Малчуганите хапнаха и от тортата, която отбеляза 35-годишнина от създаването на общината.