Начало Без категория Два златни, четири сребърни и един бронзов медал за СК „Оптикс“ от...

Два златни, четири сребърни и един бронзов медал за СК „Оптикс“ от Държавното по кикбокс

СПОДЕЛИ

Девет състезатели, които спечелиха два златни, четири сребърни и един бронзов медала – това накратко е равносметката за СК „Оптикс“ – Панагюрище от провелите се през изминалия уикенд (23-25 април) Държавни първенства по кикбокс в Пазарджик.

Панагюрци взеха участие в стиловете фул контакт и К1., в групите деца, девойки, юноши и мъже. Въпреки, че срещите се състояха без публика, състезатели и треньори сътвориха уникална атмосфера, което донесе допълнителна доза хъс и желание за победа от страна на състезателите.

Реклама

В петък при юношите се състезава Андрей Терзийски (67 кг), за когото беше абсолютен дебют и въпреки това показа изключително сърцата игра. При мъжете Стайко Танковски(67 кг) в първия ден записа победа и продължи участието си в събота, когато загуби срещата и бе само на крачка от победата .

В събота се състезаваха още Добри Байков, Силвана Байкова и Мирослав Христев, който направи също своя дебют на ринг, показвайки много хъс и желание за победа. Миро се класира трети.

Силвана Байкова се класира за финал, въпреки, че отново игра в по-горна възраст и в по-тежка категория – 60 кг, а самата тя е 52 кг. Вероятно това и се оказа основната причина нашето момиче да се размине на косъм със златното отличие и да вземе среброто.

В неделя Николай Такучев, който взе служебно първата си среща, на финала се представи много силно и взе златно отличие. Иван Велев също направи много силна игра и завоюва злато. Със сребро се окичи и Георги Байков, след мъжко представяне.

Йоан Гърчев също загуби финалната си среща и взе среброто, представяйки се много добре.

В отборното класиране на фул контакт  СК „Оптикс“ е на пето място.

Доволен съм от представянето на моите състезатели, въпреки,че има още доста сериозна работа, която ни предстои, коментира треньорът Здравко Еров.

Николай Такучев – 1во място
Иван Велев – 1во място
Георги Байков – 2ро място
Добри Байков – 2ро място
Силвана Байкова – 2ро място
Йоан Гърчев – 2ро място
Мирослав Христев – 3то място
Стайко Танковски – на крачки от победата
Андрей Терзийски – великолепна и сърцата игра за първо състезание