Начало Здраве Двама млади панагюрци изкараха сестрински стаж в „МБАЛ-Уни Хоспитал“

Двама млади панагюрци изкараха сестрински стаж в „МБАЛ-Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

В „МБАЛ –Уни Хоспитал“ има стажантски програми. Болницата дава възможност на младите да се утвърдят в професията и да специализират от първия ден, в който завършат

Двама млади панагюрци, Тодор Шопов – трети курс в Медицинския университет в Пловдив и Станка Костова – трети курс на същия университет, изкараха сестрински стаж в „МБАЛ-Уни Хоспитал“. Те подчертаха, че са много доволни от наученото и най-вече от доброто отношение към тях на лекари и медицински сестри. По договореност с медицинския университет в Пловдив, болничното заведение обучава студенти медици за сестринския им стаж.
Дадоха ни възможност да взимаме кръв за изследване, да правим електрокардиограми, влизахме в операционната. Докоснахме се до реалната обстановка в модерна и функционална болница, каза Тодор. Така се учи професия и на нас ни гласуваха доверие“. Станка допълни, че се чувства щастлива от отношението на лекарите. “Благодаря от сърце на анестезиолозите, на специалистите от отделение Вътрешни болести и отделението по Хирургия. За нас, младите лекари, такъв стаж ни дава увереност, самочувствие, че можем да се справим с предизвикателствата на професията. Дано повечето млади лекари, които се учат, могат да усетят като нас вниманието и позитивното отношение на опитните колеги. Това е пътят да станем добри“.