Начало Общество Двама огнеборци от област Пазарджик ще се борят в надпревара за излъчване...

Двама огнеборци от област Пазарджик ще се борят в надпревара за излъчване на „Пожарникар на годината 2017”

СПОДЕЛИ

И през тази година се провежда традиционният Национален конкурс „Пожарникар на годината 2017 г.“.  На ниво Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик са отличени двама пожарникари:

  • По направление „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ –инж. Спас Димитров Маринов – инспектор в група Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в РСПБЗН – Пазарджик

 

  • По направление „Пожарогасене и спасителна дейност“ – мл. инсп. Венцислав Спасов Спасов –пожарникар в Участък ПБЗН – Септември на РСПБЗН – Белово

 

Двамата служители на наградени с „писмена похвала” от директора на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов и ще участват в националната надпревара за излъчване на „Пожарникар на годината 2017”, която ще се проведе в София.

От pzdnes припомнят, че пожарникарят Венцислав Спасов е герой за децата, които през юли миналата година се изгубиха в планината край септемврийското село Варвара. Мъжът пренесъл всяко едно от тях на гърба си през пълноводната река Чепинска. През това време неговите колеги и полицаи от Септември обезопасили и осветили мястото, за да могат Венцислав и учениците да преминат през импровизирания въжен мост. Децата бяха от София, Канада и Белгия и са на възраст от 7 до 10 години. За поредна година са на летен лагер в село Варвара заедно с пенсионираната учителка Марияна Каленицова. Случката приключи с щастлив край, без пострадали деца.