Начало Интервюта Дванадесетокласничката от ПГИТМТ Мария Маслева се завърна със сертификат за отлично представяне...

Дванадесетокласничката от ПГИТМТ Мария Маслева се завърна със сертификат за отлично представяне на стаж в Италия

СПОДЕЛИ
Дванадесетокласничката от ПГИТМТ Мария Маслева наскоро се завърна със сертификат за отлично представяне на ученически стаж в Италия. Мария се обучава в специалността „Кетъринг“ и от 10 юни до 12 септември е имала възможността да работи в четиризвезден хотел. Вижте какво разказа самата тя пред ПИА.
mariya
  – Здравей, Мария! Разкажи ни за тримесечния ти стаж в Италия….
– Агенцията чрез, която заминах се нарича Europe 3000 (италианска). Тя насърчава създаването на стажове, които дават възможност на ученици от италиански и чуждестранни училища да влязат в контакт с туристически фирми, които търсят квалифициран персонал и са отворени за културен обмен. За самия стаж научих в края на 2013г. от преподавателките ми г-ца Мангова и г-жа Беловска. В началото на 2014г. подадох документите и на 01.04 ми се обадиха от агенцията, за да проведат с мен интервю за нивото ми на английски език. Няколко дни по-късно ме уведомиха, че съм одобрена.

Разкажи накратко за престоя си в Италия и за самия стаж…
mariya1– Заминах за Италия на 10.06.2014г. Работех в Пескиера дел Гарда в 4-звезден хотел от веригата Park Hotel (преди това не бях чувала за тях, но се оказаха доста популярни там). Бяхме общо 15 човека от България – само аз от Панагюрище, останалите бяха от УХТ гр.Пловдив. Работех 3 месеца – в кухнята. Запознах се с много нови хора, опознах тяхната кухня, доколкото успях научих и езика и изобщо беше ми много приятно там, но се наложи да се върна, защото сега съм 12 клас. Прибрах се в България на 12.09.2014г.  На тръгване получих сертификат от агенцията сертификат за отлично представяне.
 – След като завършиш 12 клас накъде ще се насочиш?
 – Решила съм да продължа обучението си, мисля да изучавам същата специалност като в момента – кетъринг
– А би ли заминала да работиш в чужбина?
 Да, защото за жалост в България няма възможност за реализация на младите хора.
mariya2