Начало Местна власт Две формации и един клуб са поискали пари от Общината

Две формации и един клуб са поискали пари от Общината

15
1
СПОДЕЛИ

ob6tina-panagiuri6te-pa121

Комисията по „Образование, култура, младежки дейности и спорт” е приела на свое заседание предложението на Общинска администрация да бъдат отпуснати средства на ФНС „Средногорска жарава” и на мажоретен състав „Елинор”.

Танцьорите от „Средногорска жарава“ са поискали  от Общински съвет да им бъдат отпуснати 800 лева, с помощта на които да вземат участие във фестивала „Дунавски вълни”, който се провежда във Видин. Комисията е решила на формацията да бъде отпусната сума от 400 лева от дарителския договор с „Оптикс” АД. Останалите 400 лв. ще се допълнят при наличие на икономии от средства за възнаграждения на Общинския съвет или от бюджета на културния календар.

Съветниците от комисията са решили да подкрепят финансово и участието на мажоретен състав „Елинор” с ръководител Елеонора Найденова в Световния шампионат в Хърватия, за което ще бъде необходима сума от  8961 лева. За да се приеме обаче искането на Елеонора Найденова и средствата да могат да бъдат отпуснати, е необходимо да бъде възстановен първоначалния вариант на Правилника за реда и условията за закрила на деца и ученици с изявени дарби. Най-вероятно 5500 лева ще бъдат отпуснати от от бюджета на ОДК, а остатъкът ще отпусне Общинският съвет.

Комисията е отхвърлила искането на президента на женския ФК „Оборище“ Спас Кърпаров за финасирането на клуба със сума от 5000 лв., с помощта на която отборът да участва от есента в първенството на елитната „А“ група.