Начало Спорт Две победи и една загуба за 16-годишните ни хандбалистки

Две победи и една загуба за 16-годишните ни хандбалистки

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Вчера, 19 ноември, в Сливница се проведе вторият кръг от зоналното първенство по хандбал за 16-годишни девойки. В групата са четири отбора и се играе по системата „всеки срещу всеки“.
Панагюрските девойки в първия мач победиха отбора на Свиленград с резултат 18:13 /9:5 на полувремето/. Втората среща бе срещу домакините, които подкрепяни от своята публика излязоха мотивирани за победа. В този мач панагюрки показаха несломим дух и добра игра. При отлично първо полувреме /10:7/ и ожесточена борба през второто, мачът завърши в полза на нашите момичета 21:19. Третата среща на нашия отбор, само с 15 минути почивка, бе срещу отбора на Хасково. Тук панагюрки не издържаха физически и позволиха на хасковлийки да ръководят играта през целия мач- /8:9 на полувремето / и 15:19 краен резултат за Хасково.
Така с две победи и една загуба завърши вторият турнир за панагюрки. Въпреки загубата, Панагюрище продължава да е на първо място във временното класиране:
1.Панагюрище-10 т
2.Сливница     -8т
3.Хасково        -6т
4.Свиленград  -0т.
Състав: Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стефани Навущанова, Паола Червенкова, Стилиана Кирилова, Донка Бояджиева, Йоана Робова, Аделина Футекова, Дарина Кирилова, Шинка Филипова, Божидара Карагьозова.
На 26 ноември отборът на 16 годишните девойки ще участва в квалификационен турнир за Купа България в гр.Габрово. Нашите момичета са в група с „Бъки“ – Габрово; „В.Левски“-Н.Пазар и „Етър“ – В.Търново. След изиграване на срещите по системата „всеки срещу всеки“ ще се направи класиране и първите два отбора ще участват във финалния турнир на Купа България.
На 25 ноември  от 14.00 ч в зала Арена Асарел, Панагюрище ще  играе квалификационна среща за Купа България -ЖЕНИ с отбора на Свиленград. В отбора на Свиленград, който се състезава в „А“РХГ играят три наши състезателки-вратарката Тотка Дойкинова и близначките Стефка и Петя Цветанкови.