Начало Общество Джебчийки обрали жена в Горна Оряховица, хващат ги в Панагюрище

Джебчийки обрали жена в Горна Оряховица, хващат ги в Панагюрище

СПОДЕЛИ

След бързи и ефективни действия по разследването, криминалисти от РУП – Г. Оряховица установиха извършителите на кражба на 1800 лв. и мобилен телефон, намиращи се в платнена чанта, оставени до собственичката им на пейка в Г. Оряховица. Престъплението беше извършено на 22 януари, около 13,30 ч. в близост до аптека в града.

Потърпевшата – 75-годишна жена от с. Първомайци, дала подробно описание на жените, които са стояли на пейката до нея. Прегледани са видеозаписите от намиращите се в близост камери за видеонаблюдение. От тях е установено, че две жени седнали до потърпевшата и докато тя пренареждала закупени по-рано хранителни продукти в чантата си, оставила торбичката с парите до себе си на пейката. Използвайки отклоненото й внимание те я грабнали и побягнали.

От проведените действия по разследването е установено, че извършителки на кражбата са 30-годишната С. С. от Г. Оряховица и 32-годишната С. П. от с. Самоводене – и двете известни на полицията и осъждани за джебчийски кражби. И двете жени са от джебчийски род. На 23 януари те са обявени за общодържавно издирване и още същия ден са установени в Панагюрище и конвоирани в полицейското управление в Г. Оряховица град. Привлечени са в качеството на обвиняеми за извършено престъпление, в условията на опасен рецидив. Двете жени са задържани за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Г. Оряховица. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава