Начало Любопитно Джуджевата къща и ВИ „Румелия” бяха представени през очите на туристите в...

Джуджевата къща и ВИ „Румелия” бяха представени през очите на туристите в „Темата на NOVA”

СПОДЕЛИ

page

Джуджевата къща в Панагюрище и Винарска изба „Румелия” бяха част от „Темата на NOVA”, в епизода „Дестинация: България“, излъчен в снощните новини.

Панагюрище беше представен като град с притегателна сила за туристите със своята история и храна.

Зрителите имаха уникалната възможност да се пренесат в единствения по рода си хотел в Панагюрище – Джуджевата къща, запазил и пресъздал духа на възрожденската архитектура на града.

12115854_10153044676526993_8175003067414746703_n

Къщата съществува от 1860 година, по-късно е изоставена, а от 7 години е хотел. Домакините разказаха, че вече има резервации от американски туристи за летния сезон, които задължително посещават града ни при обиколка на България.

Атмосферата на комплекса кара гостите си да се потопят в миналото и да опитат автентичния вкус на панагюрския тутманик и панагюрска луканка на жар.

Екипът на Нова ТВ посети и Винарска изба „Румелия”, известна на ценителите с хубавите си вина, които се продават основно по света – Япония, Китай, Белгия, Германия и Холандия. „Румелия” предлага и винен туризъм из лозята и имението, който се радва на огромен интерес.

vinen-turizam-01

Екипът разговаря с винопроизводителя Румен Костов и с гости на винарската изба, които споделиха, че се чувстват като у дома си.

Журналистическият материал цели  да погледнем България през очите на туристите, тъй като статистиката показва, че изминалата 2016 година е най-добрата за туризма от 26 години насам, с цели 16% ръст на чуждестранните туристи.

Целия материал вижте ТУК