Начало Общество Експертиза бави разследването за побоя над Нешо Юруков

Експертиза бави разследването за побоя над Нешо Юруков

СПОДЕЛИ

Медицинска експертиза наложи удължаване на срока за приключване на разследването за жестокия побой над баща пред детето му, извършен в средата на януари пред училище в Панагюрище, съобщава „Марица“. Документът е необходим, за да се прецени какво обвинение може да бъде повдигнато – то зависи от степента на травматичните увреждания и начина, по който са нанесени, е обяснил говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов.

Разследването започна след бруталното посегателство в средата на януари. По закон срокът за приключване и повдигане на обвинение е двумесечен, но при необходимост от по-категорични доказателства или затруднения се допуска удължаване с още два месеца.

Главният заподозрян за покушението е 35-годишният Иван Балабанов от панагюрското село Оборище. Той беше арестуван веднага след деянието, а у него бяха открити незаконен полуавтоматичен пистолет „Браунинг“ и 13 патрона за него. За държане на оръжие без разрешителни Балабанов получи присъда в края на февруари, след като сключи споразумение с прокуратурата и то влезе в сила веднага – 8 месеца затвор при първоначален общ режим.