Начало Общество Елитен съдия ще ръководи VI-тия Международен открит турнир по шахмат в Панагюрище

Елитен съдия ще ръководи VI-тия Международен открит турнир по шахмат в Панагюрище

272
0
СПОДЕЛИ

ШК „Оборище“ повери ръководенето на VI-тия Международен открит турнир по шахмат в Панагюрище на елитния международен съдия Илияна Полендакова. За реда и дисциплината още ще следят представители на Федерацията по шахмат 1928, ШК „Оборище“ и ШС „Асарел“.
МС Илияна Полендакова е с две висши образования съответно „треньор по шахмат“ и компютърен инженер. Главният представител на шахматната Темида с ранг „С“ има някой впечатляващи отличия, като спортен Икар и „Най-добър треньор“ от Българска федерация по шахмат. Илияна Полендакова е действащ треньор в ШК „Пловдив“. Отличничката на НСА ще раздава правосъдие в Панагюрище за щеста поредна година.
Сред състезателите има още международни съдии, които имат готовност да помагат.
Председателят на спортен клуб по шахмат „Левски“ (София) и издател на списание „Шахматна мисъл“ Николай Тодоров също е заявил участие в турнира. Любопитен факт за него е, че той е редактор на книгата на Христо Костурков „История на шахмата в Панагюрище“, която предстои да бъде издадена тази година.
Функционалното състояние на състезателите от гръцката група ще бъде наблюдавано от специално придружаващ групата лекар. Честната игра по време на турнира ще се гарантира с античийтинг устройство и употребата на мобилни телефони не е разрешена.
Организаторите от ШК „Оборище“ отправят апел към участниците и техните придружители, че разчитат на тяхното добросъвестно поведение и ще спазват реда и дисциплината в двете зали. Спазването на тишина е основното и най-важно правило.
ШК „Оборище“ информира, че са възможни трудно достъпни участъци за движение по пътищата. Причина за това е натовареността на улиците на извършваните в момента строително-ремонтни работи. За осигуряването на сигурно и безопасно парко място, организаторите препоръчват използването на платения паркинг към спортна зала „Арена Асарел“.
Повече информация за програмата на 05-07 април и възможностите за настаняване може да намерите в Регламента на турнира публикуван във фейсбук страницата на ШК „Оборище“