Начало Вдъхновяващи истории Ето кой стои зад поставянето на пътните знаци „Купи ѝ цветя“ във...

Ето кой стои зад поставянето на пътните знаци „Купи ѝ цветя“ във Велинград и Пазарджик

СПОДЕЛИ

Вероятно сте попаднали на снимките, които се разпространяват мълниеносно в социалните мрежи – снимките, които заслужават всеки лайк, споделяне и коментар, снимките, на които се вижда как пътен знак крещи на всички мъже „Купи й цветя“. Противно на първоначалните ни женски усещания, че инициативата е подета от жени, зад нея стоят двама млади мъже.

Кои са Георги Попов и Георги Петров?

Георги Попов и Георги Петров са двама млади мъже, които са приятели от детство. Те държат да отбележат, че поставянето на пътните знаци не е свързано с празника на влюбените Свети Валентин. Поводът са жените.

„Просто искаме да напомним на мъжката част да оценяват жените си. Да правят малки и мили жестове, защото те най-истински и означават много“, споделя  за LadyZone Георги Попов.

Първият град, който се сдобива с табела „Купи й цветя“, е Велинград, „защото е спа столицата на България и посланието може да стигне до повече хора чрез туристите, които я посещават.“ Следва град Пазарджик, който е родният град на младите мъже. В края на тази седмица указателни знаци как мъжете да се отнасят с жените ще бъдат сложени и в Пловдив и София. Плановете са те да бъдат последвани от Стара Загора, Бургас и Варна.

Идеята за знаците идва от руски сайт, където  Георги Попов и Георги Петров забелязват подобно „пътно“ указание в Санкт Петербург.

Изработката на знаците е направена лично от едно от момчетата – Георги Петров, който работи като брокер на недвижими имоти. Засега те са само 5 на брой, но тепърва започва с изработването на още. Георги Попов работи и живее в Англия, където се занимава с продажбата на автомобили и части за тях. Прибира се за кратко в страната ни, за да присъства на сватба на свой приятел и за да помогне с поставянето на знаците. Споделя, че има жена до себе си и е много влюбен.