Начало Общество EVN обновява системата си за обработка на данни

EVN обновява системата си за обработка на данни

СПОДЕЛИ

EVN България обновява системата си за обработка на данни, поради което плащане на фактури и заявка на услуги няма да са възможни в два работни дни в края на месец май, съобщиха от дружеството.

Периодът на обновление е избран да обхваща основно почивни дни, така че клиентите  да могат да заплатят своите фактури в срок 

Обслужването на клиенти – лично, по телефон и имейл също ще бъде затруднено, като ще има възможност само за общи консултации и получаване на документи в офисите на компанията.

 

EVN България информира, че във връзка с техническо обновяване на системата за обработка на данни, в периода от 20:00 ч. на 20 май (четвъртък) до 06:00 ч. на 26 май 2021 г. (сряда) няма да са възможни заплащания на фактури за консумирана енергия и заявка на услуги. Периодът на обновление е избран да обхваща основно почивни дни, за да се минимизира евентуално неудобство за клиентите. 

 

Дейността на EVN офисите в посочения период ще бъде със силно ограничени функции като ще са възможни само общи консултации и получаване на вече заявени документи. Приемът на документи в офисите в тези дни няма да е възможен. В тази връзка съветваме клиентите да планират своите посещения в офиси така, че да не съвпаднат с упоменатия срок. В телефонния център клиентите ще могат да получават също само ограничена консултация и информация.  

 

Предвид че периодът включва и почивни дни, то обновяването на системата няма да се отрази на изключванията поради неплащане, но в посочения период няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков път или интернет. 

 

Обновяването на билинг системата в EVN България ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от развитието на дейностите за работа на свободния пазар на електроенергия. 

 

ЕVN България 

тел. 0700 1 7777 – за обща информация (от 08:00 до 17:00 ч., от понеделник до петък) 

тел. 0700 1 0007 – при аварии (денонощно) 

имейл: info@evn.bg