Начало Спорт ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНКА МАРИЯ ЙОВКОВА ЗАСТАВА СРЕЩУ ПОБЕДИТЕЛКАТА ПРИ ЖЕНИ ПОД 21...

ЕВРОПЕЙСКАТА ШАМПИОНКА МАРИЯ ЙОВКОВА ЗАСТАВА СРЕЩУ ПОБЕДИТЕЛКАТА ПРИ ЖЕНИ ПОД 21 ГОДИНИ ОТ ВЧЕРА МИСУКИ МОРИСОНО В ПЪРВИЯ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ДЕН НА SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR ASAREL BULGARIA OPEN

СПОДЕЛИ

Япония доминира при мъже и жени под 21 години във втория квалификационен ден на турнира

 

В първия състезателен ден на третото издание на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, родните фенове ще стискат палци на европейската шампионка Мария Йовкова, която играе мачове сингъл и двойки жени с Михаела Димова. Сингъл Йовкова се изправя срещу победителката при жени под 21 години от вчера Мисуки Морисоно от известната японска тенис фамилия Морисоно. Мъжете са представени от Денислав Коджабашев и Теодор Александров при двойките. Теодор днес играе и при мъже сингъл срещу японеца Койо Канамицу, който само преди няколко месеца спечели титлата при мъже сингъл под 21 години в Загреб, Хърватска. Сред акцентите за деня са и мачовете на четвъртия в световната ранглиста Дмитрий Овчаров – победител в Seamaster 2017 ITTF World Tour China Open тази година; 16-ият в световната ранглиста Кента Мацудайра; Сакура Мори – шампион при жените в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open; Касуми Ишикава – шампион при жените в първото издание на турнира през 2015 г. Пълна програма за деня можете да видите тук: http://bit.ly/ABO2017_Day1.

Мисуки Икауа и Мисуки Морисоно от Япония са победителите при момчета и момичета до 21 години сингъл във втория квалификационен ден на първенството вчера.На специална церемония те получиха първите две от общо шестте титли, които ще бъдат връчени на турнира. Техни подгласници са съответно Томас Полански (Чехия) и Мию Маеда (Япония). Състезателите получиха медали и купи от организаторите на турнира, както и символа на Панагюрище – черешово топче, и кукли в български народни носии. При жени сингъл под 21 години наградите връчи Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса, а мъже сингъл под 21 години награди вдъхновителят на турнира и негова движеща сила – председателят на  УС на Сдружение „Асарел България Оупън“ – Иван Александров.

За присъстващите фенове в залата организаторите са предвидили томбола с награди – тениски, чаши, комплекти хилки за тенис на маса и смартфони висок клас. Наградите се теглят всеки ден, като днес томболата ще бъде изтеглена непоследствено след официалното откриване на турнира. Талони за участие в томболата се получават срещу закупени билети на касата на зала „Арена Асарел“. Билетите за турнира са на цени от 2 лв. за деца и 5 лв. за възрастни и се закупуват на касата на залата в Панагюрище.

Официалното откриване на турнира е днес от 17:30 в зака „Арена Асарел“ в Панагюрище в присъствието на кмета на гр. Панагюрище Никола Белишки; Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик; Христо Калоянов, зам.-председател на Общинския съвет на гр. Панагюрище; Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел Медет“, генерален спонсор на турнира; Иван Александров – председател на Управителния съвет на Сдружение „Асарел България Оупън“; Вики Елефтериаде – управител на турнира; Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса; и Цветозар Христов – директор на  Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Поканен е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Допълнителна информация:

За първенството

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour. Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 12 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS 40+, които са едни от основните спонсори. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. Мачовете ще се играят до 3 от 5 успешни гейма при състезателите до 21 години и при двойките, и 4 от 7 при мъжете и жените. Главен съдия на турнира отново е Мария Ципу, а управител на турнира – Вики Елефтериаде. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, и по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

За спонсорите

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма „Liebherr”, българската пенсионноосигурителна компания „Съгласие”, китайската транспортна компания „Seamaster”  и много други наши и чужди дружества. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

За ITTF

Международната федерация по тенис на маса обединява общо 226 национални асоциации и е официалната световна организация на този спорт. Тенисът на маса е олимпийски спорт, въведен през 1988 г. на игрите в Сеул, както и параолимпийски спорт.

За ITTF World Tour

Световният шампионат за 2017 г. се състои от 12 турнира, които осигуряват на победителите точки за класиране в световната ранглиста, както и квалификация за участие на Световните Гранд финали през декември 2017 г.

Генерален спонсор на ITTF World Tour

Генерален спонсор на всички събития от календара на 2017 ITTF World Tour е китайската компания Seamaster – водеща корабна компания, базирана в Шанхай и световен лидер в транспорта на насипни товари. През последните години Seamaster е значим партньор в развитието и популяризирането на тениса на маса, като през миналата година компанията беше генерален спонсор на три от турнирите на ITTF – Световната купа за жени във Филаделфия, както и на Нощта на звездите и Гранд финалите на ITTF. Seamaster има значителен принос за международната програма за корпоративна социална отговорност на ITTF, Dream Building.