Начало Общество Евстатиев проговори: „Аз съм харесван мъж, търсят ме жените“

Евстатиев проговори: „Аз съм харесван мъж, търсят ме жените“

33
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

evstatiev

„Аз съм харесван мъж, търсят ме жените. Ирена сама дойде. Тя сама ми правеше намеци за секс. Пихме водка, по 200 – 300 г. Вдигахме наздравици  за това, че бяхме в Русия и за това, че й предстои да учи.“ – това съобщи на излизане от съдебната зала адвокатът на 16-годишната ученичка Ирена Белухова – Иван Грошев. Той цитира думите на Евстатиев пред магистратите, тъй като делото се води при закрити врата, съобщават от БЛИЦ.

Процесът срещу екскмета на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за изнасилването на 16-годишната ученичка, стартира вчера. Близо час майката дава показания, след това обяснение даде и жертвата. Според защитата на момичето е имало напиване с водка и изнасилване. Според екскмета на Стрелча и неговата адвокатка Ташкена Колчева полов акт е имало, но той е бил напълно доброволен.

Гинекологът д-р Бътовски констатира пред Районния съд в Пловдив, че ученичката не е била девствена и е имало стара дефлорация. Д-р Бътовски е първият, който след като гръмна скандалът, още същия ден прегледа момичето. Вещото лице д-р Пеев излезе с констатации, че по време на половия акт в хотела в Стрелча момичето не е било пияно.

За първи път в съда се яви и братът на обвиняемия Динчо Евстатиев. Той изригна срещу това, че всички медии се били нахвърлили срещу брат му и случаят не е бил отразяван безпристрастно. Според Динчо Евстатиев брат му не е изнасилвач и въпреки че това, което бившият кмет е направил, е морално укоримо, то не е подсъдимо.

Делото ще продължи и днес.