Начало Бизнес Ежегодното пожаро-тактическо учение се проведе на територията на „Асарел-Медет“

Ежегодното пожаро-тактическо учение се проведе на територията на „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ
Пожаро-тактическо учение събра огнеборците в „Петролно стопанство“ на „Асарел-Медет“.
Специалисти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик и Аварийно-спасителната служба на дружеството взеха участие в симулацията на извънредна ситуация, предизвикана от „пожар“ в склада за петролни продукти.
За „инцидента“ беше сигнализирано в 11 часа от началника на склада Пламен Шопов. Под командването на инж. Красимир Кръстев, екипът на огнеборците беше на мястото само четири минути след получения сигнал. „Пламъкът“ се оказа от аварирал кран, а ролята на „пострадал“ в учението изигра Илия Калоянов, магазинер в склада за петролни продукти.
Ръководител на симулацията беше старши инспектор Петър Шарков, началник на група „Оперативен център“ при Регионалната дирекция в Пазарджик. Той отбеляза отличното сътрудничество и координация между пожарникарите по време на учението. Шарков поздрави Аварийно-спасителна служба „Асарел“ и екипа на „Петролно стопанство“ за бързата и адекватна реакция при овладяването на симулирания пожар.
Тези тренинги са много важни, защото проверяват нашата подготовка за реакция при извънредни ситуации, каза инж. Красимир Кръстев, ръководител на фирмената Аварийно-спасителна служба, който благодари на колегите си огнеборци.