Начало Бизнес Фабрика се пресели от Панагюрище край Пловдив, наема още 70 работници

Фабрика се пресели от Панагюрище край Пловдив, наема още 70 работници

СПОДЕЛИ

Нова високотехнологична фабрика за 7 милиона лева ще бъде открита официално следващата седмица в Царацово, съобщава marica.bg. Предприятието, което се намира в чертите на Тракия икономическа зона, е специализирано в производството на оптични продукти и е с 30-годишна бизнес история зад гърба си. Любопитното  е, че „Кимкооп“ мести цялото си оборудване и служителите си от Панагюрище край Пловдив.

„Панагюрище е малък град и в един момент се оказа тесен за нашите планове“, коментира пред „Марица“ един от инвеститорите Светозар Георгиев. В момента във високотехнологичната фабрика за оптика са заети 50 души, но бъдещите планове са заетите да надхвърлят 120.

Реклама

„А в малкия град трудно биха се намерили такива специалисти и инженерни таланти“, обобщава Георгиев. Засега част от служителите са избрали да пътуват ежедневно до родното си Панагюрище, а други обмислят да се заселят в Пловдив – заради по-добрия стандарт на живот, наличието на нови и модерни училища и детски градини и активния културен живот.

Източник