Начало Препоръчани FBET.INFO ВИ ПРЕДСТАВЯ НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНИТЕ ФУТБОЛИСТИ ЗА СЕЗОН 2021/2022 СПОРЕД „FORBES“

FBET.INFO ВИ ПРЕДСТАВЯ НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНИТЕ ФУТБОЛИСТИ ЗА СЕЗОН 2021/2022 СПОРЕД „FORBES“

СПОДЕЛИ

Изданието “Forbes“ публикува класация на най-скъпоплатените футболисти за сезон 2021/2022, в която разкрива сумите, заработени от звездите под формата на заплати и от рекламни договори. Носителите на общо 11 „Златни топки“ Кристиано Роналдо и Лионел Меси закономерно са на първите две места, но кои са футболистите след тях?

Португалската мегазвезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо оглавява класацията. През настоящия сезон той ще получи 70 милиона по формата на заплата в новия си клуб и още 50 милиона от рекламни договори и партньорства, заедно с приходите от марката на португалеца „CR7“. Търговските постъпления на Роналдо му отреждат четвъртата позиция от всички спортисти в света – единствено Роджър Федерер, Леброн Джеймс и Тайгър Уудс печелят повече.

Кристиано се представя великолепно дотук в повторния си предстой на „Олд Трафорд“. През този сезон Манчестър Юнайтед е един от фаворитите както в Премиър Лийг, така и в Шампионска лига, но конкуренцията и в двете надпревари е безкомпромисна. Fbet.info предлага обосновани футболни прогнози за голяма част от мачовете на Манчестър Юнайтед и останалите водещи отбори в Европа.

Втори в класацията на Forbes е Лионел Меси, който смени клубната си принадлежност през това лято и след 17 години в Барселона премина в ПСЖ. За каталунците аржентинецът отбеляз 672 попадения, подаде 268 пъти за голове на съотборниците си, а за себе си спечели 6 „Златни топки“ и 875 милиона долара под формата на заплати. Освен това Меси сключи рекламни договори за 350 милиона долара, като по този начин Лео убедително пречупва психологическата граница от 1 милиард долара. Меси ще получава по 75 милиона на сезон в ПСЖ, а търговските приходи на аржентинеца през настоящата кампания възлизат на 35 милиона.

Топ 3 затваря друг южноамериканец и съотборник на Лионел Меси – бразилецът Неймар, който взима същата заплата, каквато и първите двама в класацията, но приходите му от реклами за сезона са „скромните“ 20 милиона долара. През 2017-та година французите привлякоха Неймар за колосалната сума от 263 милиона долара и той ще остане в Париж до 2025-та година.

Четвъртата позиция е за друга от плеядата звезди в ПСЖ – Килиан Мбапе. 22-годишният нападател прибира по 28 милиона долара на сезон, а можеше да печели и колкото първите трима в класацията и да остане в настоящия си клуб до 2024-та година, но преди няколко месеца Мбапе отказа да поднови договора си. Към днешна дата младият французин печели и по 15 милиона долара годишно от рекламни и спонсорски договори.

Идва ред и на втория по приходи в английската Висша лига Мохамед Салах. Крилото на Ливърпул заработва 25 милиона долара като заплата при „мърсисайдци“ и още 16 в търговската част. Освен с великолепното си представяне на терена, египтянинът има огромно влияние и извън терена. Академично проучване е доказало, че след трансфера на Салах в Ливърпул престъплянията от омраза в града са намалели с 16%, а привържениците на клуба са редуцирали наполовина антимюсюлманските постове в социалните мрежи спрямо феновете на останалите отбори във Висшата лига.