Начало Общество Фейсбук може да отнесе глоба от ЕС за 1,63 млрд. долара заради...

Фейсбук може да отнесе глоба от ЕС за 1,63 млрд. долара заради допуснатия пробив в сигурността

96
0
СПОДЕЛИ

Европейска комисия, отговаряща за неприкосновеността на личните данни, може да наложи глоба на „Фейсбук“ от цели 1,63 млрд. долара с оглед на признанието от петък на водещата социална интернет медия, че наскоро е имало пробив в сигурността, засегнал близо 50 милиона от нейни потребители. Тази голяма по размер глоба може да бъде наложена, ако регулаторният орган установи, че компанията е нарушила стриктните нови правила на ЕС за неприкосновеността на личните данни, съобщава агенция MarketWatch.

Ирландската комисия за защита на личните данни (DPC), която е водещ регулатор по отношение на Facebook, заяви през уикенда, че е поискала повече информация от компанията за естеството и мащаба на нарушението, включително кои граждани на ЕС биха могли да бъдат засегнати от хакерския пробив.

В имейл изявление регулаторът посочи, че е „притеснен от факта, че това нарушение е открито във вторник и е засегнало милиони потребителски профили, но Facebook не е в състояние да изясни в този момент естеството на нарушението и рискът за потребителите“.

Говорител на „Фейсбук“ заяви в неделя, че компанията ще отговори на последващи въпроси на Ирландската комисия за защита на личните данни и ще информира регулаторите за по-нататъшните разработки. Главният изпълнителен директор на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви в петък, че социалната мрежа е била подложена на масивна хакерска атака, засегнала личните данни на близо 50 милиона нейни потребителите и че компанията все още се опитва да определи редица подробности около обхвата и въздействието на осъществен пробив в сигурността.

Източник: https://www.blitz.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/