Начало Култура Филм, посветен на актьорите Иван Джамбазов и Георги Радомиров, представиха в Музея...

Филм, посветен на актьорите Иван Джамбазов и Георги Радомиров, представиха в Музея (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Премиерата на филма „Приятелството като старо злато“ се състоя на 18 декември в Исторически музей-Панагюрище. Водещ на събитието беше актрисата Василка Сугарева, която определи вечерта като забележителна, „защото споделяме вълнението на двама  горди с таланта и успехите, изявени панагюрски творци„, обичаните актьори Иван Джамбазов и Георги Радомиров.

Тези ярки личности са вдъхновителите на творческият тандем Мария Перфанова и Николай Радулов, които създават топъл, искрен, човешки филм, посветен на двамата актьори. Във филма Джамбазов и Радомиров разказват за спомените си от своите студентски години и за тяхното приятелство, което е живо и днес. Актьорът с панагюрски корени Иван Джамбазов, който в артистичните среди е известен като Джамби и като Царят на дублажа, говори за старо Панагюрище и описва своето детство, своя род.

Идеята на авторите за филма се ражда преди две години, когато се срещат с двамата актьори за интервю. Как е протекъл творческият процес, колко време е отнел, както и интересни факти по заснемането на лентата, сподели Мария Перфанова.

Откъс от филма „Приятелство като старо злато“, можете да видите тук:

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО