Начало Общество „Баш майсторът “ вместо „Маймуни през зимата“ гледаха снощи в Стрелча

„Баш майсторът “ вместо „Маймуни през зимата“ гледаха снощи в Стрелча

42
0
СПОДЕЛИ
restorant

Лятно кино Стрелча 4

Снощи в Стрелча гостува очакваното „Пътуващо лятно кино“ на БНТ1. Екранът му беше разположен на площад „Дружба“ в центъра на града, който бе изпълнен с много хора, предпочели да прекарат една лятна вечер по различен начин и да споделят хубавото усещане да се гледа филм на открито през лятото.

Началният час на прожекцията бе от 20:30 часа, като преди това кметът Иван Евстатиев благодари на БНТ1, че е откликнала на поканата на администрацията в Стрелча и е приела градът да стане част от мащабния проект.

Филма „Баш майсторът, вместо обявеният първоначално „Маймуни през зимата“ – за който ви бяхме информирали, и за който писахме, гледаха хората на площада. За ПИА кметът Иван Евстатиев обясни, че в последния момент домакините решили той да бъде сменен, поради присъствието на многото деца на площада и заради неподходящите за тях сцени в него.

За всички, които споделиха приятната вечер МТел се беше погрижил и раздаваше безплатни пуканки.

Пътуващото лятно кино“ на БНТ1 ще обиколи 23 града в цялата страна. Старт на кампанията бе даден на 3-ти юли в София, а финалът е планиран за 31 юли в гр. Малко Търново. Тази година проектът се провежда под мотото „25 години свободна България“. Основните филми, които зрителите могат да видят в киното под звездите, са „Дзифт”, „Кецове”, „Аве”, „Тилт”, „Мила от Марс”и „Подслон”. Селекцията от филми е посветена на  годишнината от началото на българския преход към демокрация. Успоредно с тази селекция,  са предвидени и две паралелни програми. Първата от тях е „Златната класика”, в която са незабравимите „Деца играят вън”, „Комитски времена”, „Баш майсторът”, „Опасен чар” и „Баща ми бояджията”.

В другата селекция са документалните заглавия на БНТ – „Стоичков”, „Златното сърце на София”, посветен на 90-годишнината на храм-паметника „Св. Александър Невски”, „Гласът, който моли Бога за България”, в памет на големия Борис Христов и други.

Мтел подкрепя проекта „Пътуващо лятно кино“ на БНТ като част от цялостната си социално отговорна политика. Чрез подкрепата си на редица стойностни проекти и инициативи в областта на изкуството телекомът цели да покаже отношението си към обществото и да допринесе за неговото развитие.