Начало Култура Филмът, посветен на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, с двойна премиера в Панагюрище...

Филмът, посветен на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, с двойна премиера в Панагюрище и София

СПОДЕЛИ
Реклама

„Понякога човек трябва да не преследва мечтите си, а да ги остави те сами да дойдат при него” – казва Теодосий Спасов за пътешествието си до Антарктида и представя континента с музика и глас в новия филм “Танцът на пингвините”.

Филмът се посвещава на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който приживе оказва дългогодишна подкрепа на българската антарктическа база и българските антарктически експедиции – споделя продуцентът на лентата – проф. Христо Пимпирев, учен и полярен изследовател, ръководител на всички досегашни 28 български експедиции в Антарктида. “Благодарение на помощта на проф. Цоцорков антарктическата ни база премина в 21 век” – добавя проф. Пимпирев.

Какво преживява Теодосий Спасов на Антарктида, как успява там да създаде своя последен музикален албум заедно с китариста Християн Цвятков, и какво представлява животът на Ледения континент през погледа на един творец, ще видим в “Танцът на пингвините”.

Режисьор на филма е Ема Константинова, оператор – Румен Василев, носител на наградата “Златна роза” за 2020 г. в категорията операторско майсторство. Идеята той да бъде заснет е на Христо Пимпирев.

Премиерата на филма “Танцът на пингвините” ще бъде двойна – в Панагюрище, кино “Модерен театър”, на 16 октомври от 19 ч. и в София, кино “Влайкова”, на 20 октомври от 20 ч.