Начало Култура Фолклорният състав към НЧ „Искра-1872“ с диплом, златен медал и грамота от...

Фолклорният състав към НЧ „Искра-1872“ с диплом, златен медал и грамота от „Евро фолк -Жива вода 2024“

СПОДЕЛИ
Фолклорният състав към НЧ „Искра-1872“ с ръководители Лушка Терзийска и Донка Шопова бе отличен със златен медал на XII Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк -Жива вода 2024“, гр. Хисаря.
Поздравления за всички танцьори към НЧ „Искра -1872“, които представиха достойно читалището и село Попинци на този престижен фестивал.
Освен диплом и златен медал в категория „Народни танци, автентичен фолклор“ съставът бе отличен и с грамота за съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства.
Самодейците от фолклорния състав получиха и препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk“ в Несебър и Слънчев бряг, тъй като изпълненията съдържат художествени стойности и въздействащ заряд, които заслужават да се изнесат пред българската и европейската общественост.
От Настоятелството на НЧ „Искра -1872“ с председател Маньо Оряшков отправиха топли думи на благодарност към самодейците за достойното и с високи художествени стойности представяне, както и за съществения им принос при съхранение и популяризиране на местния фолклор на село Попинци:
„Радващо е, че читалището работи с толкова млади, талантливи и всеотдайни хора. За добри резултати трябва екип, много работа и добра дума.
Благодарим ви, момичета!“