Начало Общество Фондация „Цоцорков род“ удължава срока за заявяване на участие в Национален ученически...

Фондация „Цоцорков род“ удължава срока за заявяване на участие в Национален ученически конкурс за наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

СПОДЕЛИ

Поради обявеното извънредно положение и свързаните с него затруднени възможности за подготовка, фондация „Цоцорков род“ удължава срока за заявяване на участие в Национален ученически конкурс за наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Срокът за изпращане на разработките на тема „Съединението на България – събития и личности от моя роден край” е 10 април 2020 г. (важи датата на изпращане и пощенското клеймо).

За допълнителна информация на e-mail: foundation@tsotsorkov.org.

Целта е конкурсът да даде възможност на учениците да разкрият и изразят своя творчески талант и идея. Да се събуди интересът им към историята на родния край, да провокира интерес към изследователска работа.

Конкурсът е предизвикателство за участницитe, използвайки въображението си да докажат, че историята може да бъде интересна, а не само дати и факти. Под формата на реферат кандидатът може да покаже умението си пълноценно да представи събраната и обработена от него информация.

Работите не трябва да са участвали в други конкурси.

В конкурса могат да вземат участие всички ученици, които учат редовна форма на средно образование в 9, 10, 11 и 12 клас от всички училища в страната и центрове за личностно развитие.

Темата да обхваща личности, факти и събития, свързани със  Съединението на Княжество България и Източна Румелия – акт на единение в мисли, чувства и дела. Тя позволява широк спектър за творчество, отразяващо ролята на личности, факти и събития от историята.