Начало Новини от вас Фотофакт: Движението на животни по улиците е забранено… на хартия

Фотофакт: Движението на животни по улиците е забранено… на хартия

СПОДЕЛИ
restorant

Тези снимки, изпратени от читател на ПИА, са нагледно доказателство за това как се спазва забраната за движение на домашни животни по улиците. Припомняме, че забраната е регламентирана в новата Наредба за отглеждане на животни на територията на общината, която бе приета в края на миналата година и е в сила от 1 януари 2013г.

 

18 КОМЕНТАРА

 1. petko1
  Няма да кажа „бе“,но ще си позволя …на Ти..от всичко прочетено….си единствения с обективна преценка и представа за нещата….и не си от типа…“аиде към Европата,ама да си запазим и Ганьовщината..“ Разберете хора:има ред и правила,които Трябва да се спазват!!!!!
  0  0
 2. #15 luka1 31-01-2013 22:20
  Да бяха определили улици по които да се движат тези животни,собсвен иците да си бяха направили график сутрин и вечер да ги почистват.Ето някакво решение.Никой не говори с тях.Никой не им предложи нищо.
  ……
  Теб да те питам сега като си толкова начетен .. по улицата на която живееш минават ли крави,кози и т.н. ???? Мислиш ли че собствениците на животните ще тръгнат по тях да им чистят ?? Неможе те да си прибират припечелените пари независимо дали едвам свързват двата края или си гледат животните за развлечение ,а живущите на улиците през които минават животните да им ринат лайната ,май май ако секи ден тази гледка ти е пред очите и на теб ще ти писне !
  0  0
 3. Искам само да добавя, че дори малките цехове за колбаси работят с вносно месо, просто няма българско такова. А ако случайно някой селянин се е излъгал да отгледа десетина бройки з апазара, то той не може да ги пласира, защото същите тия цехове им е все едно какво месо ползват и не могат да се занимават с някакви си там десетина бройки… Познайте дали този човек догодина ще отгледа нещо в повече, отколкото да покрие собствените си нужди. Същото е и за зеленчукопроизводителите – големите вериги не си правят труда да им изкупуват продукцията, директно ни заливат с вносните боклуци. И дори надписите: „Произведено в БГ“ не ся верни, просто така им е по-лесно да пласират боклука. Лично съм се опитвала да продам картофи на Била, отговорът: Обърнете се към някой наш доставчик, ние с такива малки количества(седем тона) не работим. Познайте как се става доставчик на тези вериги!
  0  0
 4. Повярвайте ми, ако всеки консуматор стане свидетел на тази процедура със сигурност ще стане вегетарианец“,Съветът му е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да заложите на кварталната месарница,или да си го произведете сами .Не се доверявайте на големите вериги.Е това ядем и тук В Панагюрище , но по важното е да сме Европеици!Опитах се макар и в 3 коментара да ви разкажа какво ядем.Изводите оставям за вас!
  0  0
 5. От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране.
  Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва. Затова единствения начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност.Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват такива процедури, че ще ви се изправят коси
  0  0
 6. Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.
  Работници в известен хипермаркет разказват, че „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара.А разкритията им направо смразяват кръвта Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители. Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива със специални билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си.
  0  0
 7. Аз искам да кажа че си взимаме мляко точно от тези крави и е много хубаво.Млякото от Била примерно нищо не представлява.Искам да попитам petko1 защо си мисли че след като те са купували храна за животните и други хора го правят? Хората все още имат ниви и си гледат всичко сами в дадения конкретен случай. Нали всичко е Мара втасала,та са е сресала и животните по улиците са ни най-големият проблем. За мен по – голям проблем са кучетата,защото идва пролет и те ще почнат да се множат,да се разхождат по центъра и в парка и да пият вода от чешмичките на тези места.За тях не е забранено и няма кой да се глоби. На някой може да му мирише от крави,кози и т.н., но пие мляко и яде пържолки. И аз имам съседи който гледат овце,кокошки и 2 прасета, да през лятото мирише,но какво мога да направя,като с това се изхранват бабата и дядото. Както е казал народа ,,Който има крава – пие мляко“!
  0  0
 8. Ok, но ниските доходи на хората са отговорност на управляващите. Местната власт има за цел да организира реда в града. Подобни наредби има във всички общини в България. Друг е въпросът дали някой следи за спазването й.
  Както споменах, една крава е още едно гърло за хранене и хората без доходи по никакъв начин не си решават проблема с кравата. А този, който има доходи, но не иска да пие мляко от Била, да си купи вила в покрайнините и да си гледа колкото си крави иска.
  За много неща не съм съгласен с местното управление, но за тази наредба ги подкрепям напълно. Пък те ако решат, могат да не следят за спазването й и в крайна сметка да си остане само на хартия, както и стотици други наредби. То това е и проблема на цяла България – закони бол, но никой не следи за спазването им или ако се следи, то е тенденциозно.
  0  0
 9. luka1 – крави са гледали бабите ми и дядовците. Лично аз не съм гледал за себе си, но знам какво стана, преди да се откажат. Знаеш ли колко разход е една крава. Постоянно помагахме финансово за да се купува фураж, да се водят на ветеринари и т.н. Сега баба ми и дядо ми нямат крава и веднага се отрази на финансовото им състояние. Гледането на добитък за възрастните хора е по-скоро навик. Те обичат животните и за тях те са като член на семейството.
  Lora – ако искаш да не консумираш боклуци, помоли министъра на земеделието да изготви държавна политика, която да подпомага фермерството и да няма аномалии от рода, китайско сухо мляко в пъти по-евтино от българското.
  Не е редно добитък да се разхожда така из града. Да не говорим, че и никой не спазва никакви правила. На снимките се вижда как тези животни се разхождат свободно. А ако тази крава нападне човек, което често се случва, ако животното се подплаши по някаква причина, какво правим тогава?
  0  0
 10. Забраната на домашните животни (защото на практика е точно това!) е много, ама изключително много сериозен проблем! БГ няма вече селско стопанство, в селата няма хора. Ние консумираме само боклуци, а тази наредба е доубиване на нещо, дето едвам още шава.
  След като се удавят и тия, дето са отгоре, и видят, че и те няма какво да ядат, от къде ще се вземат животновъди? Кой ще има представа какво е крава, коза, овца, мляко?
  Не мога да разбера снобските претенции на болшинството, при положение, че същото не разбира от качествена храна. За какво точно претендира?!?
  0  0
 11. [quote name=“petko1″]Аз самият съм гледал животни и повярвай ми, да си отглеждапш крава в къщи, само за да ти дава мляко, е много по-голям разход, отколкото да си го купуваш от магазина. [/quote]

  нещо не ти се връзва – няма начин да си пил домашно мляко и да искаш това от магазина!
  Разхода си е разход, но качеството си е качество! От къде се снабдяваш с мляко сега?
  0  0
 12. Luka1, айде ако обичаш, не ми говори на „бе“. Като гедам, ти си драскаш неподготвен. Аз самият съм гледал животни и повярвай ми, да си отглеждапш крава в къщи, само за да ти дава мляко, е много по-голям разход, отколкото да си го купуваш от магазина. Така че отглеждането на животни не винаги е свързано само с поминъка на тези хора. Това е навик, който хората не искат да изоставят. Затова трябва да има ферми. Друг е въпросът, че държавата не стимулира животновъдството и земеделието, но това е друга тема и няма нищо общо с разхождащия се добитък по улиците.
  0  0
 13. Права си Лорче , на никой не му пука май тук какво консумира и какво диша.Важното да е евтинко та дори да е произведено в Занзибар . Е нали сме Европейци.На половината граждани ,който дойдоха от съседните нам села им миришело на животни.А на щандовете за месо ..не!Кога стана Манго българин ,кога му побеля газЬ!
  0  0
 14. [quote name=“petko1″]Лора, какъв точно ти е проблемът на теб? Само ланкаш неподготвена под всяка новина.
  Има си правила… Да не говорим, че ако четеше внимателно, щеше да видиш, че това са снимки от читатели. И аз бих пратил дори мои. Ти знаеш ли, че мен преди време ме е нападало точно такова домашно животно.
  Ако на теб тези животни не ти пречат и ти харесва да газиш във фашкии, прав ти път. Аз обаче искам Панагюрище да се превърне в европейски град.[/quote]
  Не аз съм човекът, който не е чел. А вашата представа за европейско е фантасмагория, няма никаква реална нотка.
  И съм убедена, че истинският европеец не е спрял да яде нито месо, нито мляко. А питали ли си сте се някога изобщо какво точно ядете?
  0  0
 15. Лора, какъв точно ти е проблемът на теб? Само ланкаш неподготвена под всяка новина.
  Има си правила… Да не говорим, че ако четеше внимателно, щеше да видиш, че това са снимки от читатели. И аз бих пратил дори мои. Ти знаеш ли, че мен преди време ме е нападало точно такова домашно животно.
  Ако на теб тези животни не ти пречат и ти харесва да газиш във фашкии, прав ти път. Аз обаче искам Панагюрище да се превърне в европейски град.
  0  0
 16. Eй, как не се поспряхте дъх да си поемете! Припомням ви, че в момента все още е в сила временният режим за премининаване. Вие самите не четете това, което публикувате!
  Надявам се, че за нарушителите след изтичане на временния срок има подготвени обори за арестуването им.
  0  0