Начало Любопитно Фризорката Ваня Иванова от Пазарджик влезе в „Гинес“ с 330 прически за...

Фризорката Ваня Иванова от Пазарджик влезе в „Гинес“ с 330 прически за 8 часа

СПОДЕЛИ

Фризорката Ваня Иванова от Пазарджик е поредното българско име в Книгата с рекордите на Гинес. Добрата новина дойде късно в понеделник, макар постижението от 330 прически, направени за 8 часа, да беше направено на 4 декември миналата година, припомня standartnews.

Коафьорката трябваше да изчака повече от седем месеца, докато световният й рекорд бъде признат. Ваня направи невероятно шоу миналата година, когато успя да надмине дори собствената си предварително поставена цел от 305 вдигнати коси, които направи много преди изтичането на 8-те часа. Следващите 25 оформи с видимо удоволствие и без да спира да танцува и да се усмихва, сякаш неусещаща умората от дългото време на крак, без да се храни, без почивка и почти без да пие вода. Камери снимаха събитието от 3 различни ъгъла, за да докажат успеха на пазарджиклийката.

Признанието дойде доста по-късно, макар че още на самия 4 декември се разбра, че няма предишен рекорд в тази категория и всъщност пазарджишката фризьорка няма да подобрява, а ще постави такъв в съответната категория на Гинес.

Най-доброто постижение в това отношение е на руска коафьорка, която успява да направи 319 прически за 12 часа.

От „Гинес“ направиха свое проучване на това как е протекло всичко с рекорда на Ваня. Отговорът се очакваше в края на май, но дойде едва в понеделник вечер.

Зад мен застанаха страшно много хора, готови да ми помогнат – за идеята, за каузата, за адреналина от преживяването и заради мен самата като човек„, коментира Ваня. Събитието, подкрепено от Община Пазарджик и лично от кмета Тодор Попов, имаше и благотворителен елемент. Приходите от календар, който фризьорката бе подготвила, отидоха за възстановяване на парализирания джудист Георги Огнянов от Панагюрище.

Разбрах късно в понеделник, че официално рекордът ми е признат. Крещях от удоволствие, после се разплаках, после въздухът ми спря от емоции и съм като пияна от радост. Усещането е уникално! Първа съм в света и наистина не мога да повярвам. Много съм щастлива„, каза пред TrafficNews.bg най-новият рекордьор на Гинес.

Изчисленията показват, че Ваня е отделила по минута и половина на прическа. Прическа номер 304 Ваня направи на собствената си дъщеря, а последната фризура бе за Елена Кристиано – собственик на българо-италианската фирма за козметични продукти „Кристиян оф Рома“, която подкрепи опита на фризьорката за рекорд. Ваня Иванова е с 15-годишен стаж в професията.

За това събитие тренирах, вярвам и знам, че мога. Последните ми седем години бяха моето училище, което ме подготви за това мое предизвикателство. Едно огромно благодаря на целия ми технически екип“, написа българката в страницата си във Facebook след шоуто на 4 декември.

СВЪРЗАНА СТАТИЯ:

Пазарджишка фризьорка подобри рекорд на Гинес, за да помогне на парализирания джудист Георги Огнянов от Панагюрище