Начало Общество Гъба великан от Оборище чупи рекорди

Гъба великан от Оборище чупи рекорди

32
0
СПОДЕЛИ

640_13366

Главният редактор на вестник „Марица“ Руси Чернев се похвали пред екипа на вестника с рекордно голяма туфа от гъба кладница – 5,470 кг с едно откъсване. Трофеят е отгледан в село Оборище. Цената на килограм наедро е 3,50 лв, а на пазара върви над 5 лв.

Руси Чернев е изпратил информация за „трофея си“ до екипа на вестника и за доказателство на рекорда си добави снимка на огромната гъба. Кладницата не се побира на кантарчето и е разпиляла къдравите си уши около му. На дисплея ясно се вижда теглото й – 5,470 кг. Приятели споделят, че Чернев е сред спецовете по отглеждане на гъби, знае всичко за производството и пазара им. Без грешка може да определи кога е брана гъбата и какъв е произходът й.

Писмото на Чернев е предизвикано от два последователни рекорда, които е счупил от началото на сезона поетът и журналист Тодор Чонов. На 23 юли авторът на „Мъже“ се похвалил с Биволско сърце 771 грама, а седмица след това извадил нов червен гигант от 1,051 кг, с което обрал овации и завистливи коментари в мрежата.