Начало Общество Генка Шикерова с награда за разследващ журналист

Генка Шикерова с награда за разследващ журналист

СПОДЕЛИ

Genka_Shikerova

Тя бе отличена за репортажите за завишените цени, на които се купува храната за бежанците у нас

Генка Шикерова получи наградата за разследваща журналистика на Фондация „Радостина Константинова“, съобщиха от Нова телевизия. Отличието отива за втори път при журналист от Нова. Миналата година голямата награда спечели Марин Николов.

За Генка отличието е първо в екипа на предаването „Разследване“. Със сигурност няма да е последното.

Присъединих се към един нов, изключително амбициозен екип, което много ме радва. Много благодарна съм, че имаме възможност в Нова телевизия да работим това, което обичаме”, коментира журналистът.

Перото на Генка удари шамар на Агенцията за бежанците заради завишените цени, на които ведомството купува храната за мигрантите. Председателят и главният секретар бяха отстранени от длъжност. Шикерова разкри и схема за източване на бюджетни пари през „Бърза помощ“. Започнаха проверки на всички обществени поръчки към Здравното министерство.

За мен е изключителна гордост, че Нова телевизия е единствената в момента на пазара, която има запазена територия и запазено място за разследваща журналистика. И тази територия , която ние ревниво пазим за предаването и екипа на „Разследване“, е нещо, което за мен е много важно. Защото знаем тази приказка, че журналистиката е само това, което някой не иска да бъде публикувано. Всичко друго е пиар, коментира Дарина Сарелска, директор „Новини и актуални предавания“.