Начало Избори 2013 ГЕРБ с номер 15 в изборната бюлетина, БСП – с 5

ГЕРБ с номер 15 в изборната бюлетина, БСП – с 5

СПОДЕЛИ
ОИК

В интегралната бюлетина, с която ще се гласува на парламентарните избори на 12 май, ще бъдат изписани имената на формации и първите трима кандидатите в листите им.

За участие в предсрочния вот са регистрирани 38 партии и 7 коалиции, в които влизат 25 партии.

С номер 1 на предстоящите избори ще се представи партията на бившия военен министър Николай Цонев – „Нова алтернатива". Съюзът на демократичните сили ще е с номер 10, Коалиция за България – с номер 5. ВМРО ще е с номер 18, а политическа партия „Движение България за гражданите" на Меглена Кунева ще е с номер 33.

РЗС е под номер 17, политическа партия Атака ще участва в надпреварата с номер 14. ДПС ще се състезава под номер 40. Съвсем на края на жребия бе изтеглен номер 15, под който на изборите ще се яви ГЕРБ.

Повечето политически формации посрещнаха с ръкопляскания резултата от жребия. Днес изтича и срокът за регистрация на независимите кандидати за депутати в районните избирателни комисии. Шест инициативни комитета изявиха желание да участват в тях – 3 от тях са в София, една в Бургас – на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов.

Заради големия брой кандидати за депутати интегралната бюлетина, с която ще упражним вота си на 12 май, ще бъде дълга около 25 сантиметра, а в големите избирателни райони тя ще е над половин метър.