Начало Избори „ГЕРБ – СДС“ с най-много гласове в община Панагюрище, следват „Продължаваме промяната“...

„ГЕРБ – СДС“ с най-много гласове в община Панагюрище, следват „Продължаваме промяната“ и „БСП за България“

СПОДЕЛИ

Стефан Мирев с най-много преференциални гласове

Коалицията ГЕРБ – СДС е получила най-много гласове в община Панагюрище. Втора политическа сила е „Продължаваме промяната“, трета БСП. Това сочат резултатите от изборите, които в общината ни преминаха при 33,59 % избирателна активност. Което в цифри означава, че своето право на глас са упражнили 6 888 от общо 20 507 избиратели по списък.

На база 100 % обработени протоколи от Районната избирателна комисия: в община Панагюрище за  ГЕРБ – СДС са гласували 2 218 избиратели, за „Продължаваме промяната“ – 1 295, за „БСП за България“ – 940 гласа, за „Възраждане“ – 654, за „Демократична България“, -от 520, за „Има такъв народ“ – 307, за ДПС – 151, а за „Атака“- 43.

Най-голям брой преференциални гласове в общината ни – 1 256, е получил Стефан Мирев, издигнат от Коалиция „ГЕРБ-СДС“. Припомняме, че Мирев е първенец по преференции и в областта, като преференциите го наредиха от 4-то на второ място.

Кандидатът на „БСП за България“ Светлана Парашкевова- Узунова е получила 172 преференциални гласа, а за кандидатът на „Демократична България“ Кристин Кроснаров преференциално са гласували 125 избиратели. Кандидатът на ПП „Атака“ Иван Вакарелов е получил 14 преференциални вота.