Начало Спорт Гергана Павлова триумфира на международен турнир по бадминтон в Пазарджик

Гергана Павлова триумфира на международен турнир по бадминтон в Пазарджик

84
0
СПОДЕЛИ

Състезателката на „Бадминтон – скуош Клуб Пазарджик“ Гергана Павлова финишира като първенец на на завършилия международен турнир по бадминтон за юноши и девойки под 17 г. Домакин на състезанието, което е част от Европейските интърнешънъл серии за юноши и девойки бе Пазарджик.

През изминалите почивни дни в спортна зала “В. Левски” сили премериха общо 104 състезатели от 12държави, а България и Пазарджик имат шампионка. Гергана Павлова победи във финалния мач с 2:1 гейма Емили Дроуин от Франция. Успехът на Гери е много важен не само поради факта, че печели турнир от Европейската серия, но точките за Световна и Европейска ранглиста, които взима са от изключително значение за класирането й за Европейско първенство за юноши и девойки тази година под 17 в Полша.

На единично юноши първи е Нурулах Салач – Турция На двойки девойки първи финишираха Бекташ/Ерчетин – Турция, а трети са Гергана Павлова/Михаела Чепишева На двойки юноши първи са Томич/Лукич – Сърбия, които спечелиха финала с 2:1 гейма На смесени двойки със златото се окичиха Томич/Лонкар от Сърбия. Ръководството на Бадминтон – скуош Клуб Пазарджик“ изказа своята благодарност за изключителната помощ и съдействие от страна на Община Пазарджик и лично от кмета Тодор Попов за  помощта оказана ни при организиране на  турнира. „Успяхме за пореден път да бъдем на много високо равнище и да затвърдим Пазарджик, като център и място, на което се провеждат купи и турнири по бадминтон от изключително ниво и изключително важни за развитието на местните състезатели.“ – коментира след края на състезанието треньорът на Клуба Неделчо Кесов.