Начало Култура Гледаме премиерните „Първа мисия“ и „Формата на водата“ в кино „Модерен театър“

Гледаме премиерните „Първа мисия“ и „Формата на водата“ в кино „Модерен театър“

СПОДЕЛИ

ФОРМАТА НА ВОДАТА– 2D Премиера
Жанр: Драма, Фентъзи, Романтичен
Държава: САЩ /2017/
В ролите: Сали Хоукинс, Ричард Дженкинс, Октавия Спенсър, Дъг Джоунс, Лорън Лий Смит, Майкъл Шанън, Майкъл Щулбарг
Дата:14.03.2018 г. (сряда)
Час: 18:45 часа
Цена на билета: 5,00
Майсторът в разказването на уникални истории Гийермо дел Торо представя ФОРМАТА НА ВОДАТА – приказка от друга вселена, развиваща се в Америка по време на Студената война около 1962 г. Самотната Илайза (Сали Хоукинс) работи в секретна строго охранявана правителствена лаборатория и живее съвсем изолирано. Животът й се променя завинаги, след като заедно със своята колежка Зелда (Октавия Спенсър) разкриват строго секретен експеримент. В актьорския състав на филма са още Майкъл Шанън, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и Майкъл Стулбарг.

ГНОМЧЕТА ВКЪЩИ– 3D Премиера
Жанр: Анимация
Държава: САЩ, Великобритания, Канада / 2017 /
Дата:17.03.2018 г. (събота)
Час: 16:30 часа
Цена на билета:
За деца от 3 години до 7 години – 4,00 лв.
За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.
За лица над 18 години – 6,00 лв.
Когато Клоуи пристига в новата си къща, за нея това е поредното досадно преместване от един град в друг, наложено от работата на майка й. Новата им къща е странна и Кло е отегчена. Но всичко се променя в мига, в който тя открива таен вход към таванско помещение, което се оказва команден център. На група градински гноми, които са поели на плещите си опазването на Земята от инвазия. Защото къщата е построена върху древен портал към друго измерение и ако гномите и техния вълшебен кристал ги няма, злите Трокси ще нахлуят и разрушат живота на планетата ни. Говорещи градински украшения, зли същества от друго измерение, досаден съсед-зубър, проблеми с групата на „готините“ в училище още от първия ден. Всичко това изглежда като лош сън за Кло, но тя все още нищо не е видяла. Защото истинското парти започва, когато момичето неволно изгубва свещеният кристал-пазител. Сега тя трябва да направи своя избор – да се опита да се скрие или да се обедини с градинските гноми и съседа-зубър и заедно да спрат злите Трокси.
Очаква ви едни изпълнен с екшън и смях филм, в който нищо не е съвсем това, което изглежда.

TOMB RAIDER: ПЪРВА МИСИЯ – 3D Премиера
Жанр: Екшън, Фентъзи, Приключенски
Държава: САЩ, Великобритания / 2018 /
В ролите: Алисия Викандер, Уолтън Гогинс, Доминик Уест, Хана Джон-Кеймън, Даниел Ву
Дата:16.03.2018 г. (петък)
Час: 19:00 часа
Дата:17.03.2018 г. (събота)
Час: 19:00 часа
Дата:21.03.2018 г. (сряда)
Час: 18:45 часа
За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.
За лица над 18 години – 6,00 лв.
Лара Крофт е независимата дъщеря на ексцентричен авантюрист, който изчезва, когато тя едва навлиза в тийнейджърските си години. Сега, вече млада жена на 21-годишна възраст, без истинска цел и посока в живота си, Лара работи като вело-куриер по улиците на Лондон, едва успява да плати наема си и рядко посещава лекциите, необходими ѝ да завърши образованието си. Твърдо решена да открие своя собствен път, тя отказва да застане начело на международната бизнес империя на баща си също толкова непоколебимо, колкото отхвърля идеята, че него наистина вече го няма. Неспособна да приеме фактите и да продължи напред с живота си седем години след изчезването му, дори Лара не може да разбере какво точно я тласка към това веднъж завинаги да разгадае пъзела около тайнствената му смърт.
Тръгвайки против волята и последното му желание, тя оставя всичко, което познава, зад себе си, в търсене на последната известна дестинация на баща си: легендарна гробница на митичен остров насред смъртоносните води на Дяволско море, който може би се намира някъде край бреговете на Япония. Но мисията ѝ няма да е лесна – дори достигането до острова ще е изключително коварно. Залозите не биха могли да са по-високи за Лара. Бореща се с предизвикателствата, въоръжена единствено с острия си ум, сляпа вяра и упорит дух, тя трябва да премине границата на собствените си възможности. Ако оцелее в опасното приключение, това може да се окаже нейното израстване, което да ѝ спечели името Tomb Raider.