Начало Общество Годишна училищна продукция на групата по интереси „Информационни технологии и комуникации“ по...

Годишна училищна продукция на групата по интереси „Информационни технологии и комуникации“ по проект „Твоят час“ в ПГИТМТ

СПОДЕЛИ

Учениците от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм показаха своите умения, които са усвоили в заниманията си в групата по интереси “Информационни технологии и комуникации“ по проекта “ Твоят час“. Те представиха пред своите съученици и учители различните категории, по които са работили през учебната година: мултимедийни презентации, графична обработка, облачни технологии. Учениците от 10а и 11а клас показаха своите проекти, с които са участвали и печелили награди в различни конкурси. Продукцията на клуба започна с проекта “ Опознай България“ – туристическа обиколка на страната ни.  В него са включени : водопади, пещери, ждрела, манастири, църкви, исторически и етнографски паметници, обсерватории, аквапаркове, летни и ски курорти. Видяхме презентацията “ Аквапаркове“. Видяхме и работи от конкурса „О, будители народни“.  Интересни колажи, презентация и игра участниците  ни представиха  и от конкурса “ Това е България“.
Учениците показаха пред своите гости умения си по компютърна графика, работите с които са участвали в областния конкурс „Водата –живот, емоция, стихия“. Впечатляващ беше разказът на Цветослава Грозданова за  участието й в националното състезание “ Аз мога, тук и сега“ в град Девин. Цветослава сподели , че благодарение на състезанието тя всъщност е разбрала, че има още много какво да учи за компютърната графика. Научихме и за „Походът на вдъхновителите“ в Панагюрище , колко важна се е оказала тази среща за учениците  и останалите присъстващи на лекцията,  както и за ценните съвети,за развитието на младите хора като личности.
Учениците показаха и умения за прилагане на облачните технологии при обучението в училище –  изготвяне на график , споделена презентация, електронни тестове и анкети. Всички материали може да се видят на адрес: http://www.daskalo.com/itk20172018.
Разбрахме и за опасностите, които ни дебнат в интернет пространството, както и за вниманието, което се изисква от нас,за да предпазим себе си и близките си от беда. Интересен начин за проверка на наученото  бе използването на приложението „ Kahoot!“ –  забавляваш се и учиш.
Ученици от групата „ИТ и комуникации“ работят по проект – “ ИТ кариера “ – три годишно обучение за придобиване на професия Приложен програмист.
Училището се включва в инициативата на SoftUniFoundation – 1000 безплатни книги за 1000 български учители.Целта на инициативата е да допринесе за българското образование и да подпомогне българските ИТ учители с безплатни книги, които да са полезни на учителите и учениците като допълнение на учебните пособия и помагала по програмиране. Получени са книги по програмиране –  на C#  и на Java.

Ръководителят на клуба “ ИТ и комуникации“ – инж. Стоянка Добрева благодари на своите ученици и им предложи ново предизвикателство –CoderDojo – работилници за занимателно програмиране –https://www.coderdojo.bg.
Те ще се провеждат в залите на ПГИТМТ по обявен график и могат да се посещават от всички ученици безплатно, без значение в кое училище на града ни учат