Начало Препоръчани Хебър започна с малко очаквано реми новия сезон в Югозападната Трета лига

Хебър започна с малко очаквано реми новия сезон в Югозападната Трета лига

СПОДЕЛИ

В среща от първия кръг на шампионата пазарджиклии стигнаха на стадион „Георги Бенковски” само до 1:1 срещу гостуващия Сливнишки герой (Сливница). Така двата отбора повториха в пълна степен резултата от мача помежду си, с който на 26 май пак в Пазарджик приключиха отминалото първенство. Тогава в мач само за престиж Героя развали настроението на домакините навръх 100-годишнината на Хебър, а сега вгорчи настроението на пазарджиклии на старта на новата им кампания.

 

През първата част головите ситуации бяха поне пет към една в полза на домакините, но попадение влезе само в тяхната врата. В седмата минута пазарджиклии проспаха една атака на гостите по десния фланг. Топката бе подадена към непокрития в пеналта Мариан Хаджиев, който от десетина метра нямаше как да сбърка за 0:1. На отсрещната врата бяха всички останали голови ситуации до почивката.

На два пъти Атанас Велев и Георги Недялков имаха малшанс пред гола. С попадение се разминаха още Цветан Павлов, Иван Иванов, Кирил Георгиев и Станимир Димитров. В тези момента или вратарят на Героя Мартин Минев беше на висота, или топката профучаваше край гредите. Веднъж, след удара на Атанас Велев и напречната греда бе верен помощник на Минев. Като цяло хебърци доминираха тотално над Героя, но се оттеглиха с гол пасив на почивка.

Втората част започна отново с по-активна игра на домакините. Още в 47-та минута Атанас Велев се размина с попадение. След него вратарят на гостите извади с вещина ножичен удар на Георги Недялков. Все пак правдата възтържествува в 52-та минута. Малко след като се появи в игра, Руслан Иванов успя да изравни за 1:1 след продължителна атака на Хебър. Последва нова серия от пропуски. Георги Недялков на два пъти, Николай Хаджиниколов, Димитър Юруков и Стефан Лачов на два пъти превърнаха в стрелбище вратата на гостите, но отново само високата класа на Мартин Минев спаси Героя от второ попадение. Момчетата на Петър Малинов имаха само един шанс през втората част, когато в средата на полувремето Йордан Попов пропусна с глава.

Дали обезсърчени от много пропуски или заради поизчерпване на силите, пазарджиклии така и не успяха да осъществяват финален щурм за превземане крепостта на сливничани и в последните десет минути от редовното време и трите от продължението сериозна опасност пред вратата на Героя не бе създадена.

Хебър: Димитър Пангев, Васил Геров (капитан), Мартин Сечков, Иван Иванов, Цветан Павлов, Якуб Идризов, Атанас Велев (51 – Руслан Иванов), Николай Хаджиниколов, Кирил Георгиев, Станимир Димитров(46 – Димитър Юруков) и Георги Недялков(65 – Стефан Лачов).
Източник: pzsport.info