Начало Култура Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов идват с концерт-спектакъла „СВЕТОВНОТО КИНО...

Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов идват с концерт-спектакъла „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА“

СПОДЕЛИ

След вълнуващата среща с публиката на Панагюрище на Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов когато представиха бълграската филмова музика, на 29 март невероятните музиканти се завръщат със следващият си проект, този път със „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА“ .Проект реализиран заедно с Плевенска филхармония.

„Да послушаме кино“ е програма, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, след този успех, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.
Концерт-спектакъл, който ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други.
Проектът включва поредица с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове.
На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН , ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и ВАСИЛ ПЕТРОВ са и едни от най-добрите джазови музиканти:

Живко Петров – пиано
Христо Йоцов – барабани
Димитър Карамфилов – контрабас
Михаил Йосифов – тромпет

За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мулитедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Място: Театър дом – паметник
Дата: 29 март 2024г.
Час: 19:00ч.

Билети можете да закупите от:
* Онлайн в мрежата на Ивентим и на касите в Български пощи
*БИЛЕТИ на каса в Театър дом – паметник, Служебен вход, ет. 2, стая 3 – 0884 / 483 095; 0898 / 293 951
Работно време: 8:30- 12:30 и 13:30 – 17:30 часа
РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ – 0884 / 483 095, 0884 / 483 091
Деца до 6г. Влизат без билет и без право на място