Начало Култура Хитовите български филми „Джулай“ и „Летовници“ гледаме безплатно в Бъта и Панагюрище...

Хитовите български филми „Джулай“ и „Летовници“ гледаме безплатно в Бъта и Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Новият сезон на “Пътуващото лятно кино с БНТ” започва утре, 26 юни от 21.00 ч., на Лятната естрада в Борисовата градина в София.

Началото на тазгодишното издание на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще бъде поставено с прожекцията на филма “Пеещите обувки”, в който участва панагюрката Донна Бангьозова.

През юли пътуващото кино на БНТ ще представи безплатни прожекции в Бъта и Панагюрище.

На 3 юли, понеделник, от 21:00 часа на площада в село Бъта ще бъде прожектиран филмът „Джулай“, с участието на Параскева Джукелова.

След дълга раздяла приятелките Дана и Джу решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат „Джулай морнинг” на морския бряг. По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва – музика, море, смях. Но дали всичко може да бъде както преди 20 години? Идилията е разрушена, когато местен полицай ги моли да напуснат плажа, а нахални мутри и незабравени конфликти помрачават почивката им. Въпреки всичко между трите жени се възражда истинското приятелство и те посрещат с танци и неподправена радост изгрева на 1 юли. Скоро обаче неочаквана среща ги изправя пред дилема – дали да позволят да бъдат жертви или да поемат справедливостта в свои ръце. Решението ще преобърне живота им.

На 4 юли, вторник, отново от 21:00 часа, в Панагюрище ще бъде прожектирана комедията „Летовници“. Прожекцията ще бъде в басейн „Лидо“.

Филмът е съвременна комедия и разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. Всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в доста непредвидени ситуации. Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителят със смях ще открие, че щастието се крие в отношенията с най-близките ни хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж.