Начало Спорт ХК „Панагюрище” стартира успешно новата състезателна година

ХК „Панагюрище” стартира успешно новата състезателна година

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 30 и 31 октомври ХК Панагюрище започна новата състезателна година.

Поради липса на средства,тази година женският отбор на Панагюрище няма да се състезава в елитната група , а в южната „Б“РХГ жени.

В тази група ще играят – отборът на „Топлика“-Хасковски минерални бани, който миналата година бе първенец в единната „Б“ група. Другият отбор, който ъщо напусна редиците на елитната група, е отборът на Хасково. Системата за провеждане на първенството е турнирна и първият турнир, където Топлика бе домакин, се игра в Хасково.
Женският ни отбор записа една победа и една загуба.
Първата среща на панагюрки бе именно срещу Топлика.Срещата бе много оспорвана, първо полувреме /13:12 за домакините/. През второто полувреме нашите хандбалистки се мобилизираха, повеждаха, имаше отново изравняване и крайният съдийски сигнал бе даден при резултат 24:23 за панагюрки.
Втората среща бе срещу символичния домакин-Хасково. При гол аванс в края на първото полувреме, панагюрки отстъпиха физически през второто и мача завърши 33:30 в полза на Хасково.

За женският отбор предстоят още два турнира в тази група и мач за Купа България.
Състав: Стефка Цветанкова,Петя Цветанкова,Елена Чолакова,Надежда Шилева,Кунка Предьова,Галя Иванова,Станислава Чакърова,Мария Маслева,София Пашова,Марина Чардакова,Стиляна Добрева,Славка Иванова.
За отбора тази година няма да се състезава Йорданка Тодорова, а завърналата се от майчинство Тотка Дойкинова ще пази вратата на претендента за титлата-Свиленград.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отново в Хасково се проведе и първият кръг от зоналното първенство на зона Тракия за 14-годишни девойки. В надпреварата участват 5 отбора- Панагюрище,Сливница,Свиленград, Хасково и Бургас.

Системата на първенството е всеки срещу всеки в няколко турнира .
Панагюрските момичета записаха четири победи от четири мача.
Първата победа бе срещу сравнително новия, но добре подготвен отбор на Свиленград с резултат 15:12
Във втората среща панагюрки се наложиха над Бургас с резултат 21:10.
Третата среща с Хасково завърши при резултат 18:7
Четвъртата среща от турнира бе срещу Сливница,където нашите момичета показаха воля за победа и успяха да се наложат с резултат 16:14.
Състав: Стефани Навущанова,Стилиана Кирилова,Диана Раленекова,Паола Червенкова,Донка Бояджиева,Микаела Славейкова,Даниела Куртакова,Деница Реджова,Станислава Петрова,Аделина Футекова,Дарина Кирилова,Божидара Карагьозова.

С тези четири победи панагюрския отбор заема първото място във временното класиране и придоби право да участва без квалификация на финалния турнир за Купа България в края на месец януари.