Начало Общество Хлапета ще си търсят професия в Музея на София

Хлапета ще си търсят професия в Музея на София

16
0
СПОДЕЛИ

muzey sofiaУникален детски базар на професиите ще посрещне хлапетата тази сряда от 15 часа в Музея на София до ЦУМ.

Над 16 компании ще покажат на малчуганите с какво се занимават по интересен и забавен начин. Входът е свободен, а препоръчителната възраст на децата е от 9 до 16 години. Програмата е част от националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“, в която за втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите си. Идеята на инициативата е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен.

Проектът е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегоден и да обхване бизнеса в цялата страна. Броят на участващите компании се е удвоил спрямо миналата година и тази есен в 24 компании гостуваха повече от 850 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница.

В инициативата са представени фирми от сферата на фармацията, логистиката и куриерските услуги, информационните технологии, ветеринарната медицина, банковото дело, преработващата промишленост, шивашката промишленост, газоснабдяването, телекомуникациите, медиите, застраховането, минното дело, електроснабдяването, винопроизводството, машиностроенето и производството на бои и строителни материали.

Източник: Новинар