Начало Култура Художественият ръководител на ФТС“Тангра“ Мария Терзийска с награда „Сладкопойна чучулига“

Художественият ръководител на ФТС“Тангра“ Мария Терзийска с награда „Сладкопойна чучулига“

СПОДЕЛИ

tangraНеправителствената организация „Обществото за музика и танц в област Пазарджик” номинира всяка година изтъкнати творци и художествени колективи от Пазарджик и региона за високи художествени постижения и принос в изкуството и културата с престижната награда „Сладкопойна чучулига”. За поредна година, в навечерието на Коледа, ДКТ „Константин Величков” Пазарджик събра почитатели на музиката и изкуството от града и областта.

На тържествена церемония областният управител Трендафил Величков връчи статуетките на номинираните творци – Веселина Гиздова – художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „Аленче” от с. Левски, Мария Терзийска – художествен ръководител на фолклорен танцов състав „Тангра” от с. Попинци и акордеонистът от Пазарджик Иво Ралчев.
„Поздравявам най-сърдечно всички, които години наред съхраняват и популяризират българските традиции и фолклор. Поклон пред делото Ви, желая нови успехи и творческо вдъхновение.”, каза в приветствието си областния управител.
От името на кмета на общината Тодор Попов, творците получиха парични награди, те бяха връчени от Георги Спасов – директор на Дирекция „Образование и култура” в община Пазарджик.
Годишният приз за творчеството „Сладкопойна чучулига” се присъжда за тринадесета поредна година, през изминалите години са наградени много художествени ръководители и творчески състави за приноса им в изкуството и културата в Пазарджик и областта. Името на наградата е по идея на Григор Куманов, а статуетката е дело на пазарджишката художничка Маргарита Иванова