Начало Общество Хулиганската постъпка на циганчета от Шекера заклещи влака от Панагюрище на ЖП...

Хулиганската постъпка на циганчета от Шекера заклещи влака от Панагюрище на ЖП мост в Пловдив

СПОДЕЛИ
Влак

vlak

Движението на трите жп прелеза на бул. „Копривщица“ беше тотално блокирано заради хулиганската постъпка на няколко деца от Шекер махала. Те са сложили траверса на релсите и само за късмет не се е случила голямата беля, съобщават пловдивски медии.

Извиняваме се на шофьорите и пътниците от името на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, каза директорът на ЖП секция – Пловдив Гошо Къчков. Той разказа, че в 12,30 часа влакът от Карлово е преминал безпроблемно, но точно след 15 минути дизеловата мотриса от Панагюрище се е заклещила на жп надлеза на Голямоконарско шосе. Половината влак е останал на моста, другата – извън него. В същото време автоматически на всички прелези е бил подаден сигнал, че идва влак, затова бариерите били спуснати.

Оказа се, че неколцина деца са намерили дървени парчета от стари траверси и са ги сложили на жп линията между релса и контрарелса. Влакът застъпва траверсата, смачква я и се заклещва – ни назад, ни напред. Веднага изпратихме екип, за да освободят линията, обясни инж. Къчков. Децата пък веднага са хукнали към Шекер махала. По случая работят полицията и ДАНС.