Начало Общество И панагюрци се включиха в кампанията “Силата на ръцете”, в подкрепа на...

И панагюрци се включиха в кампанията “Силата на ръцете”, в подкрепа на децата, родени с акушерска пареза

СПОДЕЛИ

„Около 3 на 1000 живородени бебета се раждат с акушерска пареза. Преди около година беше основана “Фондация за нашето бъдеще. Нейната цел е да подпомага деца и възрастни с увреждания на брахиалния плексус (т. нар. акушерска парализа; акушерска пареза) и техните семейства, като предоставя актуална информация, специализирана помощ, образователни възможности, финансова помощ и психологическа подкрепа.“ – това разказа пред ПИА Ивелина Феркова – майка на малката Ема, която е с акушерска пареза.

16-22 Октомври е световна седмица за повишаване на осведомеността относно увреждания на Брахиалния плексус. В тази връзка “Фондация за нашето бъдеще” организира кампания “Силата на ръцете”. Кампанията е АПЕЛ към всички да се включат в създаването на общество, което разбира и подкрепя децата със специални нужди, предоставяйки им необходимите условия  за развитие, образование и постижения.

„В нашия град всеки, който желаеше, сложи по една “синя ръка” в подкрепа на всички деца с акушерска пареза, а след това пуснахме балони в небето.“ – разказва Ивелина.

А всички ние можем да подкрепим каузата като закупим продукт от znb.bg, или изпратим SMS на 17 777 с текст DMS Pareza!

Можете да последвате и фейсбук страницата на „Ръка за ръка“, за да се информирате за новите им кампании!