Начало Общество И панагюрци се включиха в протеста на трансплантираните пациенти

И панагюрци се включиха в протеста на трансплантираните пациенти

СПОДЕЛИ

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването. Причината е, че не знаят как и къде ще бъдат лекувани след решението Клиниката по трансплантации в „Александровска болница“ да стане Ковид отделение.

На протеста имаше хора от София, Панагюрище, Перник, Стара Загора, Тутракан и Костинброд. Те са пряко засегнати от реорганизацията на здравната ни система и настояват, че не само пациентите с Ковид-19 имат нужда от лечение.

„Останахме без адекватна здравна грижа. Твърденията на директора на „Александровска болница“, че ние ще продължим да получаваме здравна грижа от нефролози, не отговаря на истината. Няма как човек  30-годишен опит да бъде заместен от човек без опит и грижата ни да бъде същата“, заяви един от протестиращите мъже.

Той добави, че ръководството на здравното министерство трябва да влезе в ролята на арбитър в конфликта между шефовете на „Александровска“ и отделението по трансплантация, за да може пациентите да получават нормална грижа.

Директорът на „Александровска болница“ увери, че пациентите няма да останат без лечение, а според него постъпката на началника на диспансера – проф. Емил Паскалев, е детинска. Липсва обаче обяснение защо и целият му екип го е последвал.

Оставките все още не са разписани, а директорът обяви, че ще вземе решението до една седмица.

 

Bulgaria ON AIR