Начало Култура И сигурно светът ще ми хареса, в Панагюрище, с поезията на Елена...

И сигурно светът ще ми хареса, в Панагюрище, с поезията на Елена Денева

СПОДЕЛИ

Младата поетеса Елена Денева ще гостува на панагюрци на 05.03.2019 г. (вторник), от 17:30 часа в Историческия музей, гр.Панагюрище. Срещата се организира от Арт-клуб „Асарел-Медет“ и Историческия музей.

А на 6 март (сряда) тя ще се срещне с децата от ОУ“20-ти април“. Ще си говори с тях за семки и бонбонки, за пеперуди, за картонени къщи, за любов, за щастието колкото кибритена кутийка, за мартенички и един куп житейски шарености – по инициативата на „Асарел-Медет“АД „Да бъдем в час за час“.

Думите на Елена могат да светят като малка спасителна зелена точица в мрака им. Защото са път. Защото освен заредени с огромен талант имат и отделни сърца и огромни способности да превръщат тишината в топла реалност, а пътищата към душите ни – в едно простичко зелено равновесие. В него можеш просто да постоиш, а можеш и за дълго да останеш.

Когато Бог иска да ни каже нещо, но ние не го разбираме, тогава се появява Елена Денева. Тя работи на ниво подсъзнание, но в абсолютно съзнание, тези думи не просто ни докосват, те ни шамаросват, обръщат ни душите, правят ни и малки, и големи. Това момиче ни е подарък…“

Камелия Кондова