Начало Кулинария И тази година в ДГ „Пролет” се проведе Седмица на бащата

И тази година в ДГ „Пролет” се проведе Седмица на бащата

СПОДЕЛИ

Между 5 и 11 ноември 2018 г. в цялата страна за шести пореден път се проведе Седмица на Бащата – седмицата, в която бащите „официално“ се възползваха от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

Редица инициативи, посветени на Седмица на бащата, бяха проведени във всички групи на ДГ „Пролет“ за трета поредна година:

  • Колоритен и незабравим празник „Изобилието на есента”, съпроводен от кулинарна изложба – в група „Мики Маус” ;
  • „Зеленчуци, плодове – колко нужни са ни те! Весело ние ще ги оцветим с нашия татко любим! ” – творческа дейност с бащите в група „Слънце”;
  • „Колко мило, колко сладко е да се забавляваме с татко!” – вълнуващи игри и занимания в група „Пчеличка”

Тази година акцентът беше поставен върху важната роля, която имат мъжете за изграждане на навици за здравословно хранене у децата. Всички знаем, че за да бъде детето здраво и да се развива пълноценно, основно значение има здравословното хранене. Децата развиват позитивно отношение към здравословното хранене, когато важните за тях хора им дават пример за това, разговарят с тях за полезните и вредните храни, готвят и се хранят заедно с тях с удоволствие. Това не само помага на децата да се научат да избират здравословни храни, но и издига авторитета на възрастния в техните очи. Не случайно за отличните готвачи се използва думата ШЕФ (CHEF).

През цялата седмица екипът на групата създаде различни възможности за бащите да изживеят много щастливи мигове със своите деца и техните приятели в детската градина, като в същото време показаха, че са истински ШЕФ-готвачи. А възможностите бяха много:

  1. Да разкажат на децата в ДГ „Пролет” за здравословното хранене.
  2. Заедно с детето през седмицата да приготвят здравословна закуска или обяд, за да не консумира то вредни храни.
  3. Да участват в празника „Изобилието на есента”.
  4. Да приготвят заедно с детето любима здравословна почерпка, с която да се включите в организираната от учителите кулинарна изложба.
  5. Да подарят на децата мигове на радост, обич и внимание – чрез вълнуващи игри и занимания.

През 2016-та ДГ „Пролет” – Панагюрище се включи за първи път в инициативата ”Седмица на бащата” от националната кампания „Да бъдеш Баща“. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници.