Начало Бизнес И ученици могат да кандидатстват за работа в Лидл България

И ученици могат да кандидатстват за работа в Лидл България

СПОДЕЛИ
restorant

Лидл България дава възможност на ученици в XI и XII клас да започнат своята първа работа през лятото като касиер-продавач практиканти в магазините на веригата в цялата страна.

За шеста поредна година компанията стартира своята платена лятна практикантска програма. Благодарение на нея младежите могат да подпишат първия си трудов договор с конкурентно брутно заплащане от 450 лв. при 6-часов работен ден, от понеделник до петък, и допълнителни 60 лв. под формата на ваучери за храна за периода на цялата практика. Освен всичко това, те ще добият ценен професионален опит и ще станат част от екипа на лидера на търговията на дребно в Европа в продължение на месец и половина, в които ще се проведе програмата – от 16 юли до 31 август.

От днес до 10 юни ученици в XI и XII клас в цялата страна могат да кандидатстват за позицията касиер-продавач практикант, като изпратят CV на jobs@lidl.bg.

„Практикантската програма на Лидл България е част от цялостната ни политика като отговорен работодател и ангажимента ни да предлагаме най-добрите възможности както за студенти и ученици, така и за нашите служители. Ние винаги сме насърчавали развитието на младите хора и тяхната успешна професионална реализация тук в България, затова вярваме, че платената ни лятна практика ще даде възможност на учениците да направят онези първи и изключително важни крачки в своето успешно кариерно развитие“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Всички кандидати трябва да имат навършени 18 години, както и да имат интерес в областта на търговията. Практикантите ще видят отвътре как работи една голяма международна компания и ще имат възможност да почерпят от богатия световен опит и практики на веригата. Те ще научат основните принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какви са основните процеси и дейности във водещата търговска верига. Практикантите ще имат и ментор, който ще им помогне да се интегрират в екипа на компанията.

Допълнителна информация за кандидатстването може да намерите на сайта jobs.lidl.bg.