Начало Местна власт И в Панагюрище днес казахме: Не на тормоза в училище!

И в Панагюрище днес казахме: Не на тормоза в училище!

СПОДЕЛИ

Днес – 22 февруари 2023 година, с масови мероприятия във всички училища в община Панагюрище, се отбеляза Денят на розовата фланелка.

Снимки вижте в нашата фейсбук страница:

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище, проведе мащабна кампания  в училищата от общината по повод на Световния ден за борба с тормоза в училище.

Всички класове в община Панагюрище получиха Тетрадка на доброто с послание „Избирам доброто! Не на тормоза в училище!“, със символите на кампанията за активността и усърдието на всички включили се в инициативата.

 

Сред учениците бяха разпространени  и материали с информация за инициативата, няколко въпроса, с които да инициират разговори по темата.

 

През изминалата 2022 година в МКБППМН са постъпили само два сигнала за агресивно поведение на непълнолетни в училище. Секретарят на местната комисия Мария Джамбазова обяснява  това  с твърде толерантното отношение на обществото към  проявите на насилие, в частност при децата. Всеки гражданин  или длъжностно лице, който има проблем, свързан с насилие между  деца, може да подаде сигнал, за който да получи съдействие, както по отношение на детето-жертва, така и  по отношение на детето-насилник. Всеки би могъл да стане участник или свидетел в подобна ситуация и затова е необходимо да бъдем подготвени за адекватна реакция. Само активното участие на всички и споделената отговорност между учители и родители могат да окажат въздействие върху ограничаване на тормоза в училище.

Екипът на ресор „Хуманитарни дейности“ в Община Панагюрище също подкрепи инициативата, като облече розово в знак на съпричастност към проблемите, свързани с училищния тормоз.