Начало Общество Идват сняг и студ. Март започва с температури около 20 градуса

Идват сняг и студ. Март започва с температури около 20 градуса

СПОДЕЛИ

Зимата все още е тук и времето ще го докаже през следващите дни. Очакват ни валежи, на места от дъжд, на други от сняг. В сряда срещу четвъртък ще има по-сериозни превалявания, което се дължи на синоптичната обстановка над цяла Европа и над Средиземно море. Температурите са положителни през деня, но заради вятъра се усеща студено. Характерът на това време ще се запази до края на седмицата, сочи средносрочната прогноза за времето.

В петък и събота ще остане облачно и по-студено, на места е възможно и да превалява. В събота срещу неделя ще има превалявания от сняг. През уикенда, особено над южните райони и югоизточните райони ще има повече валежи, главно от сняг, възможно е дори на места да се образува снежна покривка. В неделя, понеделник и  вторник ще застудее драстично. Дневните температури се очаква да бъдат отрицателни. На места ще са -5 до -8 градуса, основно в западните, северозападните и североизточните райони.

Нов циклон в понеделник срещу вторник ще окаже влияние над страната и отново ще има превалявания от сняг. Времето ще бъде динамично, облачно, с превалявания.

Като цяло през цялата тази седмица, най-вече в края ѝ и началото на следващата, в цяла Европа ще бъде много студено. Вероятно това ще бъде един от най-студените периоди през тази зима над целия европейски континент, включително и над Балканите.

В началото на месец март обаче, около 1 и 2, синоптичната обстановка над целия континент ще се промени и ни очаква доста сериозно затопляне. Температурите на места дори може да достигнат 18-22 градуса.